Snow Queen

…Sau pe româneşte, “Crăiasa zăpezii”, celebra carte pentru copii scrisă de Hans Christian Andersen. Am citit-o şi eu în copilărie şi m-a fascinat. Dar nu despre asta e vorba. Postul acesta este despre o anumită ediţie a acestei cărţi, apărută la Anderson House Foundation, care a luat primul “Best Children’s Book of the Year 2006”. Bineînţeles, povestea a rămas aceeaşi, dar partea cea mai bună sunt ilustraţiile, realizate de un ucrainean, Vladislav Yerko, cunoscut printre altele şi pentru ilustraţiile de la cărţile cu Harry Potter.

Artistul s-a născut în Kievul anului 1962 şi şi-a petrecut primii 7 ani din viaţă cu bunica sa, în satul Pirniv, unde frumuseţea şi diversitatea naturii şi-a pus amprenta asupra sufletului său de copil. Între anii 1984-1990 a studiat la Academia Poligrafică din Kiev şi în curând a început să câştige premii. În 1998 a început să lucreze casa pentru cărţi de copii A-BA-BA-HA-LA-MA-HA , unde a ilustrat ediţiile ucrainiene ale cărţilor “Crăiasa Zăpezii” şi “Tânărul Roland” şi a contribuit cu ilustraţii la “Alice în Ţara Minunilor” şi “Călătoriile lui Gulliver”. Tot el a fost cel care a creat coperta ediţiei ucrainiene a cărţilor cu Harry Potter.

Versiunea flash a cărţii “Crăiasa Zăpezii” o găsiţi aici, iar acesta este site-ul editurii Anderson House Foundation. Sper să vă placă! 🙂

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply