N-am timp

Cele mai frecvente 2 cuvinte ale oamenilor. Dar ce facem măi oameni buni cu timpul ăsta? Îl dăm de mâncare la pisică, îl folosim pe post de combustibil pentru centrală, sau ce? De ce nu ne ajunge niciodată? La alţii cum le ajunge? Interesantă chestie.

“N-am timp” e expresia preferată a tuturor celor din jurul meu. Cum nu vor să facă ceva, cum n-au timp. Un exemplu: colegii mei care îmi cer temele şi îi întreb de ce nu şi le fac singuri. Răspunsul e la fel de “original” de fiecare dată: “Păi, n-am avut timp…” Dar ce ai făcut? “Păi am fost la un fotbal, am venit acasă obosit, m-am uitat la meci, am stat un pic pe net şi m-am culcat”. Interesant că pentru 4 ore de fotbal ai avut timp. Şi dup-aia brusc a intrat în buzunar şi gata, nu mai e timp, metoda struţului: nu se vede, nu există.

Adevărul e că cine nu-şi face nu are. Singur nu se face nici timpul ăsta. Dar şi mai interesant e că noi îl arucăm la gunoi, îl risipim, şi tot noi ne plângem. Şi acum o să îmi săriţi în cap că voi nu risipiţi timpul. Aiurea! Dar atunci de ce vorbiţi la telefon când e ceva urgent de făcut? De ce ieşiţi la cafea după-masa, când ştiti că aveţi de predat un proiect a doua zi? Cum spuneam, nu va fi niciodată timp pentru lucrurile care nu ne plac. Pur şi simplu nu se alocă de la divinitate. Le tot amânăm, păcălindu-ne pe noi că ceea ce nu facem azi se va rezolva de la sine mâine. Uneori ne iese, de cele mai multe ori nu. De ce? Pentru că! De-aia! A fost odată un om foarte drăguţ pe nume Murphy. Şi îi mergeau toate strună la omul ăsta şi s-a gândit “Hai să fac eu nişte legi, să îmi bat joc de oamenii de pe glob, să fiu numai eu ăla la care îi merg toate bine şi să se chinuie ei în fiecare zi să joace după regulile mele”. Ştiu că nu asta e povestea unanim acceptată, dar de unde ştiţi că nu e aşa?

Dar staţi că am deviat. Nu mai am timp de nimic. Nici să gândesc. Rezultă că nu vreau să gândesc la ora asta. Aşa că gata, nu mai aberez că deja nici nu mai ştiu despre ce începusem să scriu.

 

Imagine preluată de aici

Comentarii Facebook

comments

3 Comments on N-am timp

 1. Nosfer
  November 27, 2008 at 10:02 pm (9 years ago)

  alea-s scuze penibile desi… sa stii ca mai sunt si oameni care nu au timp. Eu de ex stau in fiecare noapte sa muncesc la proiectele mele pana pe la 4, apoi ziua o cam dorm si printre orele ramase isi mai face loc cate-un date, o vizita pe la faculta sau o plimbare cu masina. E destul de greu sa-ti administrezi timpul cum trebuie dar oricum, trebuie sa fie o lista de prioritati acolo… in nici un caz fotbalul nu e mai important decat un proiect.

  uneori e bine sa ai bitch shield si sa nu cedezi la chestii d-astea, sa se invete si singuri… but you seem nice si poate nu esti facuta pentru refuzuri de genu asta.

  Reply
 2. Deme
  November 28, 2008 at 5:51 pm (9 years ago)

  Eh lasă…şi paraziţii trebuie să trăiască (şi nu mă refer la formaţie ;)) ) şi în plus, ce mă costă să-i ajut? fac şi eu o faptă bună, şi-aşa am intrat de vreo 2 săptămâni în postul Crăciunului… (deşi ei copiază tot timpul! :)) )

  Reply
 3. Nora
  November 29, 2008 at 9:21 pm (9 years ago)

  Cam subscriu la articolul asta. Si eu consider ca nu exista “nu am timp” ci doar ” nu vreau sa am timp”. Cred ca depinde de persoana si de lista de prioritati in viata. Dar ce pacat ca lipsa asta de timp te priveaza de atat de multe…

  Reply

Leave a Reply