Plajă cu aer condiţionat

Sună ca un film SF made in Hollywood? Nu e. E doar ceea ce se va fi finalizat în Dubai în anul 2010. Cred că vă daţi seama cât de “normal” mi se pare şi mie toată treaba asta – I mean, c’monnnn.. plajă cu aer condiţionat? Nu se presupune că mergem la plajă să ne asumăm riscul de a ne prăji ca nişte nalbe la un foc de tabără? Care e farmecul dacă pui aer condiţionat pe plajă, care să răcească nisipul, să asigure o briză constantă şi permanentă? Mi se pare total exagerat.

Quick facts: Plaja va aparţine de Hotelul Palazzo Versace, iar de ingineria proiectului se ocupă firma britanică de consultanţă Hyder Consulting. Cred că nu are rost să menţionez că este o chestie total non-eco, că doar se ştie că în Dubai, ceea ce contează sunt banii şi nu impactul asupra mediului.

Un articol ceva mai amplu despre acest proiect găsiţi pe green-report.ro

Final answer: mi se pare o tâmpenie mai mare decât suprafaţa Emiratelor Arabe Unite, dar cum arhitecţii nu m-au întrebat pe mine… plângerile mele se refugiază aici :))

Comentarii Facebook

comments

1 Comment on Plajă cu aer condiţionat

 1. jorjh
  January 7, 2009 at 9:16 pm (9 years ago)

  eco = profit scazut in orice si costuri enorme
  noneco = $$$$$$$$$$$$$$$$$

  easy, oricum emiratele is deja statiune de lux aproape in totalitate, si au cam itnrecut orice limite cand vine vorba de asa ceva, deci umpic de poroseala in plus tre ca duc lipsa de inovatii

  Reply

Leave a Reply