Mă enervează

A început iar toată parada de partide care aspiră la putere şi la multe voturi la alegeri. În cazul ăsta, alegerile europarlamentare. S-a umplut oraşul de afişe promovând tot felul de feţe care nu-mi inspiră încredere, dar ce-i mai rău, a început defilarea în ziare. Aici, pe lângă eternele chipuri sub care stau scrise promisiuni, mai apar şi articole concepute de birourile de presă ale diverselor partide.

Nu m-ar deranja dacă s-ar lăuda… dacă ai realizat ceva, e meritul tău şi poţi să ţi-l asumi liniştit. Însă mi se se pare de prost-gust să te iei de alţii, criticând tot ce au făcut, fiecare pas, fiecare mişcare, de parcă tu eşti Dumnezeu şi ei sunt o adunătură de păcătoşi. Cu ce drept te bagi? Nu mi se pare just ca un partid să critice un altul şi în plus, consider că este o soluţie bună pentru cei care doar bat din gură fără să facă nimic. E logic, dacă nu te poţi promova prin ceea ce ai realizat, te promovezi prin ceea ce NU au reuşit ceilalţi. Atitudine tipic românească…

Comentarii Facebook

comments

3 Comments on Mă enervează

 1. Vio
  May 21, 2009 at 7:57 pm (9 years ago)

  Azi am vazut sloganul lu` EBA: “Ia atitudine” si ma uitam… si ma uitam… si tot nu mi-am dat seama la ce se referea 😐 :))

  Reply
 2. vizionarul
  May 22, 2009 at 6:27 am (9 years ago)

  ehei dragii mosului… totul in lumea asta e manipulare. Divide et Impera functioneaza foarte bine in lumea de azi, oamenii sunt tinuti in ignoranta, li se polueaza mintea prin mass-media si li se dau preocupari inutile pentru a le tine mintile ocupate. Apoi nu e greu sa apara afise cu diverse personaje ce dau diverse indemnuri. Cine are parte de cel mai bun indemn si de cea mai mare propaganda castiga.

  Reply
 3. Raka
  May 22, 2009 at 8:03 am (9 years ago)

  @ Vio: si prin Timisoara s-a impanzit fiecare intersectie cu afise si slogane electorale. cu toate astea, ca si la celelalte 2-3 alegeri pe care e-am ratat intentionat la viata mea, n-o sa ma duc, ca n-am cu cine vota. Ca niciunu nu-i de doamne-ajuta. In orice caz, din principiu eu nu votez numere de inmatriculare cumparate cash pe spagile lu’ “tati”. Deci da, nevotand EBA “Iau atitudine!”

  @Vizioarul: algoritmu’ de divide et impera se termina la un moment dat, are o finalitate, e folosit pentru o ordonare. In politica noastra e cam anarhie si eu nu ma duc sa votez 4 litere, 3 flori, 2 culori sau o fata 🙂 la vot o sa ma duc cand o sa apara cineva demn de votat!

  @Deme: welcome to the club! sa vezi ce distractiv e cand stau si se pazesc unii pe altii, ca la Timisoara se poarta sa-ti pui afisul partidului tau peste afisele partidelor concurente :)) plus ca la gargara toti politicienii is buni, da’ vorba aia: “gura bate fundu’!” Si mai trece si cate-un Iveco alb-portocaliu cu sloganu’ electoral al lu’ Base, ala idiotic cu familia si greutatile, si pe fundal canta la infinit un fragment din “omu’ bun si pomu’ copt”, cu mentiunea ca sloganu’ e ceva in gen “impreuna si la bine si la greu”… da, bine pentru ei, greu pentru tara… buna afacere, nu?

  Reply

Leave a Reply