Inception

După ce atâția oameni l-au văzut și lăudat, după ce l-am descărcat de pe net și am încercat să-l vizionez, descurajată fiind de prea numeroasele întreruperi și de calitatea nesatisfăcătoare, m-am înființat la cinema și am văzut și eu minunăția de film numită Inception. Nu vă povestesc acțiunea, nu bag spoilere (oricum, cred că toată lumea l-a văzut deja și prea mai e nimic de spoil-uit), vă zic doar 3 chestii de bun-simț cu care am rămas eu în urma vizionării.

1. Cel mai rezistent parazit e ideea. O dată ce încolțește, face mulți pui și se agață cu toată puterea de mintea ta. Dacă e o idee genială, nu-i bai, zic eu. Însă când e una bolnavă, te distruge nu doar pe tine, ci și pe cei din jurul tău. True story.

2. Un vis de 2 ore se întâmplă, de fapt, cam în 5 minute. Așa s-ar explica faptul că eu visez foarte multe chestii diferite și complicate în doar câteva ore de somn. Cât despre vis în vis în alt vis, eu nu știu ce li se părea așa interesant – I get it all the time.

3. Morala poveștii: O femeie chiar știe cum să îți f*tă viața. Te seduce, te face să te o iubești, apoi când o ia razna te determină să procedezi asemenea. În plus, te bântuie, te chinuie, te face să te simți vinovat. Pentru că poate.

L.E. A, da, uitasem să spun că mi-a plăcut la nebunie filmul, chit că asta nu e prea evident din ceea ce am scris mai sus 🙂

Comentarii Facebook

comments

6 Comments on Inception

 1. Kaos Moon
  August 22, 2010 at 10:54 am (7 years ago)

  bai, deci la punctul 3 cam asa e

  Reply
 2. dAImon
  August 22, 2010 at 12:26 pm (7 years ago)

  Chestia de la 2. e common knowledge, in special cand te trezesti de la zgomote bruste creierul face drumul invers – alarma aaa seamana cu o sirena, hmm sunt in al doilea razboi mondial si suna antiaeriana, am ajuns aici pentru ca eram la bunica in curte (?!?!?) – and so on.

  Dar sa stii ca esti rara la fazele cu vis in vis 🙂

  Reply
 3. Alexandru Husaru
  August 22, 2010 at 1:28 pm (7 years ago)

  Mă bucur să văd chestia asta scrisă de o femeie. Mă refer la punctul 3, bineînțeles!

  Reply
 4. Deme
  August 22, 2010 at 1:49 pm (7 years ago)

  @Kaos Moon: Tu ești nou pe-aici. Soyez bienvenu, monsieur!

  @dAImon: Nu mă credeam așa de rară. Adică mai știu vreo 2 persoane care fac chestia asta, și nu poți spune că grupul meu e format din 1000 de persoane 🙂

  @Husaru: Ca femeie, îmi recunosc meritele. Chiar și în scris 🙂

  Reply
 5. tagheue
  August 22, 2010 at 3:29 pm (7 years ago)

  Totusi, ti-a placut filmul sau nu?

  Reply
 6. Adina
  August 26, 2010 at 8:46 pm (7 years ago)

  parca sa zic ca nu s-a ridicat la inaltimea prajinii publicitare, dar nolan ne-a introdus destul de antrenant in visul sau 😀

  Reply

Leave a Reply