M de la Măritiș

Apăruse la un moment dat o glumă cum că, din cauza crizei, femeile vor fi nevoite să mărite… din dragoste! Presupunând că ajungi la o vârstă și totuși nu ai reușit să găsești vreun crai care să-ți fure inima, iar interesul nu trebuie să fie legat neapărat de bani, iată câteva motive pur practice care ar putea să te ajute să faci mai ușor marele pas (și să răspunzi cu Da eventualei întrebări).

1. Clișeica problemă cu schimbatul becului. Deși suntem perfect capabile să facem asta și singure, de ce ți-ai risca integritatea corporală cocoțându-te, când the man of the house oricum consideră că asta face parte din fișa postului și, de cele mai multe ori, rezolvă problema din proprie inițiativă, poate chiar înainte să observi?

2. Pentru că ai voie să țipi. Ai avut o zi proastă, ești și obosită, așa că ajungi acasă cu un car de nervi. Ar fi cam dezolant să găsești doar niște camere goale, pereții nu sunt deloc amuzanți când începi să urli la ei, așa că ar prinde bine să fie acolo un bărbat (musai legat prin “contract”, altfel riști să o ia la fugă – apropo, oare de ce nu spune la cununie “la bine și la rău, chiar și când nevastă-mea țipă”? eu cred că mulți s-ar mai gândi oleacă), să suporte furtuna și te calmeze în stilu-i caracteristic.

3. Pentru că bagajele nu se cară singure. Da, la valizele alea multe și nu chiar așa de mărunte în care îți îndeși jumătate din lucrurile din casă atunci când pleci în vacanță pe 3 zile mă refer. Teoretic, alea le-ar putea căra și iubitul fără fier pe deget…dacă nu îi e lene. Ei, dar dacă a semnat la primărie, știe că refuzul de a te ajuta, chiar și formulat în glumă, îl va obliga să treacă din nou prin punctul nr. 2…nu cred că există o motivație mai zdravănă pentru un bărbat :))

4. Cineva trebuie să meargă și în pivniță. Nu știu unde ai crescut tu, dar în mintea mea, pivnița egal locul ăla slab luminat de la subsolul blocului, plin de țevi de căldură ruginite, șoboricozauri, mucegai, cu uși care se deschid după ce le faci 3 slujbe. Clar, nu-i un loc pentru finuța de tine!

5. Tată recunoscut pentru copii. Știu, poate să-și treacă odraslele în acte și fără să fie căsătorit cu tine, dar gândește-te cât de convenabil e să faci jumi-juma cu nopțile nedormite atunci când bebelul are colici sau cu lăsatul la grădiniță/școală/stuff like that. Și El nu prea poate obiecta, că-și aude după chestii de genul “tu niciodată nu te gândești la casă și la copilul ăsta. Știi, e și-al tău!”.

6. Îți oferă protecție. Dacă suspectezi vreun intrus în casă, îl trimiți pe el singur în întuneric să vadă care e treaba. Dacă se codește, poți oricând să-i trântești un “fii bărbat!” sau un “auzi, nu vreau ca tatăl copiilor mei să fie un laș, mai bine o lăsăm baltă” (asta iar e motivație puternică; bărbații nu se-nsoară ei cu una, cu două, dar și când o fac, vor musai pinguini) și el se va duce, fricos ca un Scooby Doo, să îți facă hatârul.

7. Nu în ultimul rând, pentru că e ieftin. Adică da, ai putea angaja electrician, psiholog, hamal, om de mers în pivniță, bonă, șofer, bodyguard… dar ar fi cam scump. Pe când soțul are nevoie doar de mâncare (care există deja în casă, că nici tu nu trăiești cu aer), un televizor cu o canapea în față (le țineai oricum pentru telenovele), ascultare (aici e simplu, decuplezi când o dă în chestii tehnice) și sex (iar aici e și mai simplu). Păi zi și tu că nu-i o afacere bună!

P.S. Dacă ești mascul și acum te simți ofensat pentru răceala cu care ți-am descris rolul în casă, relax. Adu-ți aminte ultima dată când ai fost misogin și ai spus că femeia e o mașină de făcut copii, cu aptitudini de bucătăreasă, menajeră, bonă…iar eu am râs, remember? Ia exemplu 🙂Sursa foto
Postare din seria Articole-alfabet


Comentarii Facebook

comments

10 Comments on M de la Măritiș

 1. Anonymous
  August 31, 2010 at 4:10 pm (7 years ago)

  Ce tot butonezi atata la calculatorul meu?? Treci la cratita!!! 😛

  Reply
 2. tagheue
  August 31, 2010 at 4:15 pm (7 years ago)

  uhmm…."cu aptitudini de bucatareasa" ? Rili? 😛
  Rade intoxicatia alimentara din mine.

  Reply
 3. Deme
  August 31, 2010 at 4:37 pm (7 years ago)

  @tagheue: Mno, înseamnă că tu nu ți-ai căutat-o după criteriul ăsta :))

  Reply
 4. Anonymous
  August 31, 2010 at 7:35 pm (7 years ago)

  pff… avem si noi un suflet… si mai zici ca sexul e simplu…. hm… ai devenit cumva profesionista? 😀

  Reply
 5. Ioana R
  August 31, 2010 at 7:54 pm (7 years ago)

  Din 7 motive precizate pt mine merg doar 2 jumate:P deci iti dai seama care sunt sansele mele de a ma marita:))

  Reply
 6. Deme
  September 1, 2010 at 7:39 am (7 years ago)

  @Anonim 2: Prin "simplu", mă refeream că nu e mare filozofie, că doar dorința există (sau cel puțin ar trebui să existe) de ambele părți, deci nu-i vreun sacrificiu 🙂

  @Ioana R: E okey, înseamnă că vom sărbători mereu Ballentine's Day între fete 😀

  Reply
 7. Alex G
  September 1, 2010 at 1:38 pm (7 years ago)

  ai dreptate, din păcate 😀
  tre', însă, să ne resemnăm 🙁

  ps

  sunt bărbat 😀

  Reply
 8. Sandrin Ilie
  September 4, 2010 at 8:46 am (7 years ago)

  daca esti si tu asa, atunci esti prea usor de multumit…fara alte detalii ascunse?

  …poate ne luam :)))

  Reply
 9. Deme
  September 5, 2010 at 9:11 am (7 years ago)

  @Sandrin: Poate nu :))

  Reply
 10. Alle
  September 5, 2010 at 5:03 pm (7 years ago)

  FORTZA DEME!!!
  ce îmi plac posturile astea 😛 Femeiele la putere!

  Reply

Leave a Reply