Pot să mă plâng?

Azi e dumincă. O vreme superbă afară, de parcă ar fi un început însorit de martie, cu frunze aurii pe post de ghiocei. O zi în care soarele curge lin printre copaci și luminează aleile pe care-mi port pașii spre incubatorul unde-mi voi topi, în ziua în care trebuia să fiu liberă, 10 ore din viață.

Aseară era planificată o ieșire la karaoke, să mă relaxez și eu și să mă simt bine, nu să spăl haine la 10 seara în sfântă zi de sâmbătă, când lumea pleacă în oraș, și să mă pun la somn, ca un copil cuminte, puțin după ora 12.

Azi trebuia să stau acasă. Să dorm și să mă odihnesc, căci mâine începe o nouă săptămână de muncă și școală. Iar pe 3 după-masa să mă scutur de lene și căldura patului încă nefăcut și să mă îndrept agale spre Funky, să particip și eu, după luni de nesincronizare a programului, la o nouă ediție de Schimb de cărți. Mi-aș fi dus, în sfârșit, cărțile pe care nici nu le mai știu povesti, de cât timp a trecut de la lecturare, ca să le returnez proprietarilor.

Apoi voiam să ies la un suc și-o poveste, să discut vara ce-a trecut cu oamenii care n-au rămas 3 luni în Timișoara. M-aș fi plimbat aiurea și m-aș fi bucurat de minunata duminică ce se întrezărește.

Dar nu. Azi muncesc, din nou, și e al treilea weekend din patru când stau aici 30 de ore, asta ca să nu mai zic de turele un pic mai mult decât duble pe care le-am stat pe aici. Stăteam și mă gândeam ieri că, în ultima lună, am avut fix o zi liberă. Una, în loc de patru. Și mai rău e că n-am pe cine să mă oftic și să dau vina… căci și dacă mi-aș vărsa amarul pe cineva, cred că l-aș face ferfeniță. E doar ghinionul meu, și deja începe să mă obosească.

Așa că azi e prima zi când am venit la lucru cu lehamite. Dar m-am plâns destul și nu-mi stă în fire. Mă duc să îmi pun zâmbetul larg pe față, să mă înarmez cu răbdare și să vând ceva, dacă tot trebuie să rămân aici. Pe principiul “dacă-i musai, cu plăcere”…

Comentarii Facebook

comments

7 Comments on Pot să mă plâng?

 1. dAImon
  October 10, 2010 at 3:51 pm (7 years ago)

  Plânge-te 🙂

  Da' ce job ai tu de afli aşa pe nepusă masă că tre' să fii prezentă la el?

  Reply
 2. Deme
  October 10, 2010 at 5:36 pm (7 years ago)

  Nu chiar pe nepusă masă, am aflat ieri. La mall lucrez…

  Reply
 3. dAImon
  October 11, 2010 at 1:32 am (7 years ago)

  Even worse, să stai să te uiţi la alţii cum se distrează în weekend :))

  Reply
 4. Falvo
  October 13, 2010 at 1:01 pm (7 years ago)

  Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

  Reply
 5. Michailos
  October 22, 2010 at 8:45 pm (7 years ago)

  Stefan:
  Sa simti amaraciunea provocata de locul de munca inca din anii frumosi ai studentiei… hmmm. Ai tot dreptul sa te plangi. Te-ar ajuta un obiectiv, un ideal la care sa te gandesti in astfel de momente, sa te gandesti ca nu va fi mereu asa.

  Iar acum offtopic. tardiv, iti raspund, nu voi veni sambata. Oricum blogul meu e pe moarte si Timisoara este atat de departe de locul in care sunt acum…

  Reply
 6. Deme
  October 23, 2010 at 12:28 pm (7 years ago)

  @Stefan: Ai înţeles greşit, blogmeetul era în Alba. E la fel de departe de tine? 🙂

  Reply
 7. Stefan
  October 23, 2010 at 6:57 pm (7 years ago)

  Cam la jumatatea drumului

  Reply

Leave a Reply