R de la Reclame

Să vă spun un secret: de mică mi-au plăcut reclamele. Mă uitam vrăjită la televizor în fiecare pauză publicitară. La nici 2 ani, fredonam melodia din spotul pentru Dosia (ceva detergent) – cu limba împleticită, ce-i drept, și mult i-a trebuit mamei până și-a dat seama ce boscorodesc eu de fapt. Mai târziu, când îmi petreceam verile la bunici urmărind unicul canal TVR 1, puteam să reproduc integral aproape fiecare spot, dacă îl vedeam câteva zile la rând. Asta pentru că, spre deosebire de cei care așteaptă pauza publicitară ca să meargă la baie sau să-și mai aducă ceva de ronțăit, mie mi-au plăcut întotdeauna reclamele.

Unele sunt geniale, altele doar bune, iar altele mă scot pur și simplu din sărite prin imbecilitatea lor. De cele mai multe ori, muzica le salvează. Da, melodia aia care se aude slab pe fundal e prima care îmi captează atenția, și nu de puține ori am căutat pe nșpe mii de forumuri și site-uri cum se numește piesa din reclama X. Mă obseda. Apoi am mai descoperit ceva: nu sunt singura care rămâne fixată pe vreun cântecel din-ăsta – din contră, sunt chiar mulți cei care caută chestia asta zilnic. Și-atunci am pus de-un blog alături de sora mea Andreea, un blog pe care să găsești cât mai repede ceea ce te interesează: Muzica din Reclame.

Asta se întâmpla acum mai bine de un an și jumătate. De atunci am crescut, am inclus oameni noi în echipă, ne-am mutat pe wordpress și ne-am luat domeniu, am început să adăugăm și alte informații relevante pentru subiect (pentru curioși, am vorbit despre artiștii din spatele melodiilor care ne-au captat atenția, iar pentru cântăreți, am făcut o mică bază de date cu versurile fiecărei piese, ca să nu mai fie nevoie să bată internetul în lung și-n lat). Am integrat apoi și reclamele internaționale, multe dintre ele fiind prea frumoase ca să poată fi lăsate la o parte. Cu alte cuvinte, am evoluat, iar lucrul acesta vi-l pot confirma toți cei care ne-au fost alături de la începuturi.

Ce-a mai rămas de făcut – acum, că ne-am pus la punct drumul care trebuie urmat? Ne-am înscris la Roblogfest, la categoria blog de muzică. Pentru că putem, pentru că vrem, pentru că e o șansă de a ne face cunoscută ideea și de a o face utilă pentru cât mai mulți oameni  obișnuiți, care nu au chef să scormonească în forumuri printre descrieri vagi și neînțelegeri.

Prima etapă de votare se încheie mâine, iar eu cred că merităm să fim pe primele locuri! Tu ce crezi?

roblogfest 2011

L.E. După prima etapă de votare, am rămas printre primii 10 și asta deja e un succes pentru noi. Dar asta nu înseamnă că nu mă întreb cât de departe putem ajunge… Pot să contez pe votul tău?

 

Sursa foto
Postare din seria Articole-alfabet

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply