Personal designer

Ieri am ajuns oarecum din întâmplare în mijlocul unor discuții despre fashion stuff și, la un moment dat, cineva a menționat în treacăt expresia de personal designer. Asta mi s-a lipit de minte ca guma de mestecat pe o bancă veche de la școală, și tot felul de idei s-au format instant. Stau și mă gândesc… cât de special trebuie să fii sau să te consideri pentru a-ți angaja un designer personal, care să creeze îmbrăcăminte numai și numai pentru tine? Și cât de multe chestii diferite se pot inventa în materie de haine?

Să presupunem că eu aș fi o mare divă. Superstar, înotând într-un ocean de bani ce așteaptă să fie risipiți pe chestii menite să-mi flateze ego-ul: câteva parfumuri ce-mi poartă numele, un lanț de magazine ce afișează în vitrină veșminte cu semnătura mea, vreo două insule private, cufere de diamante rare, castele greu de imaginat, tablouri de colecție, cai verzi pe pereți. Și cum stau eu așa și-mi sorb ambrozia din cupa aurită, mă gândesc că sunt cea mai extraordinară ființă de pe planetă, sunt net superioară celor din jur și toate chestiile astea comune nu mai sunt de ajuns pentru mine. Îmi fac o casă tip submarin, îngropată în apele oceanului, ca să pot admira la micul dejun peștii colorați, iar la prânz să ies să înot cu delfinii. Apoi mă gândesc că brandul meu de haine nu e suficient, că doar toată lumea îmi copiază stilul și eu trebuie să fiu unică. Și-atunci… îmi angajez un designer personal.

Acel om va cunoaște fiecare cută a personalității mele și va fi atât de priceput, încât va alege mereu țesătura perfectă pentru mine. Îmi va studia în amănunt stările de spirit, așa încât ceea ce îmbrac să fie mereu adaptat trăirilor mele. Dacă pe fruntea mea apare o dungă curbată, clar e nevoie de un pullover de cașmir ca să îmi reafacă echilibrul interior. Ah, și forma…forma! De ce să ne rezumăm la articolele de îmbrăcăminte consacrate, purtate de toți muritorii – gen rochie, fustă, pantalon, bluză, sacou – când poți să te joci cu materialul, să creezi articole-hibrid, lucruri nemaivăzute? Doar eu sunt cea mai specială persoană de pe planetă!

Cusăturile sunt de asemenea importante, ele trebuie să fie în armonie cu mine. În curând, designerul meu va breveta cusătura ce-mi poartă numele – exact, am cumpărat o cusătură! Dacă Nestle a brevetat termenul de fericire, iar Pepsi vrea să cumpere culoarea albastru, eu de ce n-aș cumpăra un stil de a coase?

Și toate astea pentru că măreția mea abia mai încape pe această planetă amărâtă. Cred că mă mut pe prima planetă locuibilă care va fi descoperită. Pentru că asta mă face să mă simt specială… adică exact ceea ce sunt, de fapt. Sunt unică. Sunt nemaivăzută. Sunt întruchiparea perfecțiunii. Sau poate sunt Lady Gaga.

 

 

 Articolul de față este, în mod evident, o exagerare. Dar mi-era atât de dor să bat câmpii, încât pur și simplu nu m-am putut abține 🙂

Comentarii Facebook

comments

3 Comments on Personal designer

 1. jo
  September 20, 2011 at 3:59 pm (6 years ago)

  poate personal shopper, sau un designer dispus sa colaboreze cu clienta sa faca o piesa “custom” dar personal designer nu prea exista. in ce context ai auzit asta?

  Reply
  • Deme
   September 20, 2011 at 9:11 pm (6 years ago)

   Eh, povesteam și noi povești :)) nu ne-am pus problema că există sau nu există, era o idee aruncată într-un val de idei… iar eu am desprins-o din horă și mi-am imaginat cum ar fi dacă așa ceva chiar ar exista 🙂

   Reply
 2. Amfetaminatu'
  September 22, 2011 at 1:53 pm (6 years ago)

  Si eu nu m-am putut abtine sa nu comentez. Desi nu am nicio treaba in materie de moda, daca e sa divaghez, stilul vestimentar al lui Lady Gaga mi se pare de un prost gust nemaiintalnit, o gramada de elemente puse la un loc care nu au nici un sens impreuna. Ca fashion icon, M.I.A. (http://www.last.fm/music/M.I.A./+images) mi-a atras cel mai mult atentia. Numa’ zic.

  Reply

Leave a Reply