Buretele visător

Cam aşa m-aş descrie în două cuvinte, dacă m-ar întreba cineva cum mă simt la noul job. De ce taman cele două cuvinte? Să le luăm pe rând.

1. Sunt un burete. În jurul meu vuiesc în acelaşi open space câteva zeci de persoane, împărţite pe diferite echipe. Asta înseamnă zeci de nume diferite, de feţe necunoscute, de voci mai plăcute sau mai stridente, de telefoane care sună, de conversaţii într-o limbă sau alta, de discuţii puse pe speaker. Fiecare om e cu proiectele lui, cu problemele, cu deadline-uri, şi cu nelămuriri exprimate în termeni pe care nu îi înţeleg încă, dar pe care îi voi folosi şi eu în curând.

Şi-n tot acest timp, eu sunt în perioada de training şi încă nu muncesc nimic. Între un training şi altul, stau cuminte la biroul meu şi ascult ce se discută, încercând să-mi imaginez cam cum va decurge viaţa mea începând undeva prin iunie, când voi fi suficient de pregătită pentru a intra sub aripa unui mentor şi a produce ceva.

Pe de o parte, mă simt tare ciudat să fiu aşa, în afara discuţiei, fără a face nimic concret. Dar pe de altă parte, înţeleg că e un volum uriaş de informaţii pe care trebuie să le asimilez şi, chiar dacă aş avea un trainer alocat care să ne ţină în training 10 ore pe zi, tot aş avea nevoie de timp să bag la cap tot ce mi se spune şi să înţeleg cum funcţionează sistemul înainte de a mă pune pe treabă.

2. Sunt într-un vis. După cum vă mai spuneam, a trecut mai bine de o lună între momentul în care am avut interviul final şi prima zi de lucru. Asta e deja a doua zi la noul job şi parcă tot nu-mi vine să cred că sunt în clădirea asta şi că ăsta chiar e biroul meu.  I love the building (şi începe să mi se clarifice tot mai mult labirintul de uşi, birouri, scări, săli şi compartimente), I love the people (care sunt tare simpatici şi friendly şi chiar lucrează ca o mare echipă)… şi cât de curând, presimt că o să îmi placă şi jobul. Pentru că e alert, divers, antrenant şi cu deadline-uri – exact ce am eu nevoie ca să mă simt utilă şi să fiu productivă.
All in all, sunt destul de entuziasmată şi abia aştept să încep the real deal 😀 Keep you posted!

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply