MasterMove

Doar pentru că eu mi-am luat liber după terminarea facultăţii şi nu am mai aplicat la masterat, iar aptitudinile mele culinare încă necesită muuultă şlefuire şi sunt departe de a aspira la titlul de Masterchef, nu înseamnă că nu sunt şi eu maestră în ceva. Nu se primesc premii pentru asta, nici nu se fac concursuri, însă ţin să vă anunţ că vă aflaţi pe blogul unui “master” în mutări. 


Am sosit în Timişoara în octombrie 2009, iar de atunci mi-am luat casa în spate de “doar” 10 ori, dintre care patru au fost în ultimele 11 luni. Traseul de până acum arată cam aşa: C12-C15-C12-C13-Girocului-C13-Girocului-Circumvalaţiunii-Lipovei-Circumvalaţiunii, şi încă nu e gata. Cu puţin (ok, puţin mai mult) noroc, voi face o nouă schimbare de reşedinţă în decurs de o lună. Iar de acolo, jur că nu mă mai mut până mă mărit :)) Cu excepţia, desigur, a cazurilor în care voi avea bani să mă bag pe viaţă într-un credit de Prima Casă, sau mă relochez în străinătate, sau proprietarul se decide să vândă casa în care voi sta.

Deci, după cum vă daţi seama, deja sunt expertă în împachetat. Şi cum e păcat ca toată experienţa asta să rămână nepovestită, o să vă împărtăşesc în cele ce urmează câteva lucruri utile pe care le-am observat şi testat pe parcurs.

Am învăţat că e foarte practic să te muţi în saci de gunoi rezistenţi; preferabil, un set de 120 litri pentru haine, cutii de pantofi, oale şi alte cele, şi un set de 70 litri pentru mărunţişuri. Chiar dacă lumea se va uita pe sub sprânceană la tine, suspectând că transporţi cadavre, credeţi-mă pe cuvânt că se simte atunci când scazi greutatea ambalajului pentru toate cele 20 de bagaje, mai ales dacă trebuie să le cari în spate câte 4 etaje.

În plus, m-am împrietenit cu cutiile de carton. Chiar dacă la prima vedere par cam nepractice şi greu de cărat, sunt foarte ok pentru că îţi păstrează intacte lucrurile fragile, le poţi aşeza în maşină aşa încât să nu se răstoarne, plus că le poţi eticheta sau scrie pe ele, uşurându-ţi despachetatul sau căutărie după un anumit obiect, înainte de a despacheta tot. Iar dacă nu sunt foarte grele, le poţi prinde cu o sfoară (aşa cum pui panglica pe cadouri) şi sunt mai simplu uşor de cărat 🙂

Dacă aveţi timp la dispoziţie, v-aş sugera să împachetaţi cu cap: lucrurile de primă necesitate (câteva haine de casă, haine “de ieşit” pentru 2-3 zile, nişte papuci, o poşetă, gel de duş, deodorant şi alte produse pentru îngrijire zilnică etc) încap lejer în vreo două, trei genţi, iar restul lucrurilor intră în saci. La despachetat, ajută dacă obiectele din saci sunt organizate aşa cum le veţi pune în dulap, adică hainele cu haine, hârtiile cu hârtii, papucii cu papuci.

Ştiu, toate astea sună ca şi cum ar lua o veşnicie. Probabil că la primul, al doilea, al treilea mutat, aşa o să şi fie. Ţin minte când mă mutam dintr-un cămin în altul şi aveam mai puţin de jumătate  din lucrurile de acum, aveam nevoie de o zi jumate, poate două. Câteva mutări mai târziu, am reuşit să împachetez toată averea mea, cu haine şi zeci de pantofi şi hârtii şi condimente şi lighene şi cuptor cu microunde şi eşarfe şi 3 feluri de tăvi pentru copt în doar 2 ore. Ok, ce-i drept, am sărit peste îmapchetatul cu cap şi le-am cam trântit de-a valma în sacii de 120 litri… dar în situaţii de criză, e bine de ştiut că poţi evacua casa într-un timp foarte scurt.

Deci oficial sunt gata pentru inundaţii, incendii, cutremure şi alte dezastre naturale :))

P.S. În altă ordine de idei, caut colegă/colege cu care să împart un apartament decent în zona 700/Gh. Lazăr/Take Ionescu/Circumvalaţiunii/Dacia, de prin iulie (când reapar pe piaţă apartamentele faine, ocupate acum de studenţi). Dacă aveţi recomandări de oameni de bine aflaţi la rândul lor în căutare, accept cu drag sugestii. 

Foto 1, 2

Comentarii Facebook

comments

1Pingbacks & Trackbacks on MasterMove

  1. Când simţi că ţi-ai găsit locul | Livin' la vida Deme
    September 29, 2013 at 8:12 pm (4 years ago)

    […] Astăzi s-au împlinit 2 luni de când am semnat contractul de închiriere şi am primit cheile de la Cuibul cu Camelii – un frumos apartament cu 3 camere, aflat foarte aproape de lucru şi de toate lucrurile care mă interesează pe mine. Două zile mai târziu, avea loc “debarcarea din Normandia” – ziua în care eu mi-am mutat toate catrafusele, jurând pe soare şi pe sfinţi că nu mai plec de aici până mă mărit sau până vând proprietarii apartamentul, că mi s-a acrit de împachetat şi despachetat.  […]

    Reply

Leave a Reply