Arhitectura dinamică

Da, ai citit bine… există şi aşa ceva! Datorită unui arhitect vizionar, Dr. David Fisher, această idee care până nu demult părea de domeniul ficţiunii o să prindă viaţă, concretizată într-o clădire revoluţionară în Dubai, al cărei plan a fost anunţat în 24 iunie 2008. Clădirile în mişcare sunt simbolul unei noi ere arhitecturale, a unei noi filosofii care va schimba vizibil în viitor aspectul oraşelor în care locuim.

<p ” align=”center”>

 

Turnul dinamic din Dubai va avea 80 de etaje şi o înălţime de 420 de metri, dar ceea ce îl face deosebit este faptul că fiecare etaj se poate roti independent, la viteze diferite, astfel că această clădire nu va avea de 2 ori aceeaşi formă, conferind arhitecturii o a patra dimensiune, timpul.

În plus, turnul dinamic îşi va genera singur energia necesară rotirii, precum şi energie pentru alte clădiri din zonă, fiind astfel singura clădire care se alimentează singură, prin cele 79 de turbine eoliene montate între etaje.

O altă caracteristică unică o constituie metoda de construire, realizată cu părţi prefabricate, create în serie într-un atelier, rezultând un timp mai scurt de asamblare şi costuri semnificativ reduse, un etaj fiind construit în doar 7 zile.

Mie mi se pare o chestie foarte interesantă, deja se fac rezervări de apartamente, iar prin presă s-a vehiculat un preţ de 30.000 de dolari metrul pătrat într-o astfel de minunăţie. Dar ce nu fac miliardarii ca să poată lua micul dejun privind spre răsărit şi cina cu faţa spre apus? 🙂

Pentru mai multe informaţii despre acest proiect, vizitaţi site-ul firmei care îl va realiza. Un videoclip foarte atrăgător puteţi găsi cu un click aici 🙂

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply