Iar la şcoală…

Da, ştiu că ştiţi (că ştiuca-i peşte) şi că a început şcoala, nu e nimic inedit, se întâmplă în fiecare an pe 15 septembrie, zi în care mii şi mii de elevi păşesc cu resemnare la o oră extrem de matinală în incinta şcolii.

Eh, dar azi e marţi, 16 septembrie, zi în care consider că a început cu adevărat şcoala. Se păstrează pentru la anul discursurile şi programul scurt, de maxim 2 ore. De fapt, pentru mine s-au dus de tot, pentru că e ultimul an în care mai sunt elevă. De azi, trebuie să rămânem între aceiaşi 4 pereţi câte 6 ore pe zi (exceptând ora de sport)…boring. Iar azi, “de acomodare”, am fost lăsaţi relativ liberi de-a lungul celor 6 ore, aşa că m-am plictisit de moarte. Am crezut că nu se mai termină ziua – într-un fel, cred că ne facem antrenamentul pentru munca pe care, peste ani, o vom presta la birou. Ani în şir, făcând acelaşi lucru every day. Thank God (cred) că de mâine vom face ceva util, gen “introducere în cutare materie” (în cazul materiilor care apar doar în clasa a 12-a) sau “hai să ne amintim de anul trecut…” la celelalte. Deşi trebuie să îmi pun capul la contribuţie, tot e mai bine decât să nu fac nimic, să stau acolo doar ca să consum aerul şi să ocup spaţiul (de fapt, ca să nu fac absenţă :)) )

Bineînţeles, profesorii nu au pierdut nicio ocazie să ne reamintească faptul că anul ăsta avem BAC, fiecare parcă dădea din coadă să îi alegem materia ca subiect de examen. Dar bineînţeles că noi nu am ţinut cont de aşteptări, altfel cum s-ar face că de la noi, mândra clasă de bilingv-engleză, doar 6 oameni din 31 au ales să dea examen la engleză scris, iar restul ne-am bulucit la franceză? No thanks, prefer oricând un subiect de 1-2 ore în franceză, decât unul de 5-7 ore în engleză, ceea ce, după cum au fost subiectele de anul ăsta, apare ca o variantă pentru amatorii de senzaţii tari şi kamikaze. Nu e cazul meu…

Cam asta e situaţia… în rest, multe nimicuri ce nu merită a fi consemnate… Succes şi vouă şi…să ne auzim (citim) sănătoşi!

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply