Poveşti pentru Copii şi Oameni mari

La prima ediţie, care a avut loc în anul 2006, prezentarea suna cam aşa:
“Scopul festivalului este de a educa prin artă, de a promova arta spectacolului din România şi de a stimula schimburile culturale dintre România şi celelalte ţări din Europa şi din lume, de a transforma municipiul Alba-Iulia într-un veritabil centru cultural şi artistic al României. Festivalul are misiunea de a educa, de a implica, informa, a-i încânta pe copiii şi adulţii din Alba-Iulia. Sub deviza “Joacă-te şi învaţă” se vor desfăşura majoritatea evenimentelor din cadrul festivalului, dându-li-se astfel participanţilor posibilitatea să folosească arta ca mijloc de comunicare.”

Un început promiţător şi o continuare pe măsura aşteptărilor.

Azi este ultima zi de festival, care s-a desfăşurat între 8-12 octombrie şi a ajuns acum la ediţia a treia. Tema din acest an a fost “Provocări” şi a adus în faţa publicului nume mari din teatrul românesc, precum Dan Puric, Ofelia Popii (premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în 2008), Ada Milea sau A.G. Weinberger. Diversitatea din cadrul festivalului a fost susţinută prin spectacolele consacrate, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe ale ţării, precum Sibiu, Târgu Mureş sau Bacău. În plus, festivalul dobândeşte şi un caracter internaţional, prin prezenţa câtorva trupe din afara ţării.

Două dintre “provocările” Festivalului de Teatru “Poveşti pentru Copii şi Oameni mari”, adică “Requiem”, regizat de Alexander Hausvater, şi o producţie de commedia dell arte, “Bellissimo”, al unei companii franceze, au fost extrem de bine primite de publicul din Alba Iulia, neobişnuit cu cele două genuri de spectacol. După umila mea părere, festivalul este ca şi vinul: cu fiecare an care trece, devine tot mai bun, mai valoros, mai plăcut pentru spectatori. Aştept cu interes ediţia următoare 🙂

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply