Raftul nostru, raftul tuturor!

…este numele unei campanii iniţiate de Ariel, unul dintre autorii site-ului Am doar 18 ani (apare şi în blogroll). Ideea e simplă. Ariel spunea aşa: “avem nişte cărţi şi nu mai avem unde să le ţinem… şi ca să nu le ducem la reciclat ca să ajutăm natura şi pentru a scoate un ban “cinstit”, ne-am gândit să le “lăsăm moştenire”.”

Mai exact, se urmăreşte înfiinţarea unui răftuleţ în fiecare local gen cafenea/pub/bar interesat de o colaborare, la care fiecare doritor poate contribui cu cărţi drăguţe de care nu mai are nevoie. Un fel de bibliotecă în localuri, din câte îmi dau eu seama, numai că fără fişe de evidenţă. Aici mi se pare mie că nu e practică ideea. Pentru că românii, se ştie, sunt mai cleptomani din firea lor. Şi nu cred că ar rezista prea mult cărţile alea acolo. Dar, ştiu eu? poate bucureştenii sunt mai civilizaţi şi sunt eu în urmă cu ştirile, în oraşul meu cam micuţ. Dar ar fi frumos să meargă. Pentru că poate aşa ar mai creşte nivelul de cultură. Şi dacă merge, anunţaţi-ne şi pe noi, să dăm sfară şi-n alte oraşe, poate-poate iese ceva 😀

Mai multe informaţii despre campanie găsiţi aici.
Poza preluată de pe acelaşi site – pe ideea că o imagine face cât o mie de cuvinte.

Comentarii Facebook

comments

2 Comments on Raftul nostru, raftul tuturor!

 1. Nosfer
  October 28, 2008 at 7:47 pm (9 years ago)

  Astia cu Dacii vechi isi pot lasa si cheile in contact ca tot nu le fura nici dracu pentru ca nu e interesat de asa ceva…

  La fel cred ca e si cu cartile: Cine ar mai fura o carte in ziua de azi? Persoanele care au ceva materie cenusie apreciaza gestul, prezenta unui raft de carti intr-un pub, poate si citesc la o cafelutza o cartzulie [desi cand te duci intr-o cafenea esti cu cineva si e cam nasol sa citesti in timp ce ar trebui sa povestesti cu persoana cu care ai venit].

  Cine-i total paralel cu conceptul de citit carti cu siguranta n-o s-o fure s-o duca acasa, daca n-a citit acol, sigur nu va citi acasa ca doar pe Taraf la dedicatie e mai mult romantism decat in orice carte scrisa de Sandra Brown. Bine, mai e si varianta cand le fura pe post de hartie igienica… asta chiar e posibil :))

  Reply
 2. Deme
  October 29, 2008 at 1:11 pm (9 years ago)

  sau ar putea să le ia şi să le ducă la anticariat, îşi scot banii de cafeluţă 😀

  Reply

Leave a Reply