Trezitul de dimineaţă

Vine vacanţaaaaaaaaaaaa… Şi poate că voi recupera şi eu în sfârşit orele de somn pierdute pe parcursul semestrului, care s-au acumulat şi au format cu timpul zile nedormite, care acum apasă pe bietul meu organism, de am ajuns să dorm în fiecare după-masă câte 1-2-3 ore, ca şi copiii ăia mici. Şi cu toate astea, surprisingly, seara când mă pun pe la 12 în pat adorm urgent. Chinul adevărat e de dimineaţă, când aud alarma sunând, de-mi vine să mă transform în dumnezeu şi să creez un buton mov, prin apăsarea căruia să opresc timpul.

Trebuie să menţionez că de obicei sunt foarte morocănoasă dimineaţa, genul de atitudine “nu-mi sta în cale că aş putea să te rănesc”, asta deşi ceasul meu sună la 6:20 şi 6:30, tocmai ca să îmi rămână 10 minute de tranziţie (sau de somn pur şi simplu, că atunci e cel mai dulce). Dar în primele minute de după procesul ridicării din pat (care mă atrage spre el mai ceva ca nordul acul busolei) abia pot păşi, darămite să suport opinii contradictorii, să fac sau să răspund la glume sau să mă preocup de impresia artistică.

Totuşi, am şi zile în care mă trezesc binedispusă, fie cu ajutorul cuiva, fie singură (când mă trezesc şi văd pe geam cerul albastru senin sau când am avut un somn liniştit, precedat de o seară frumoasă). Dar când mă refer la cei dragi, să nu vă gândiţi că părinţii se încadrează tot timpul în această categorie. Mai sunt şi dimineţi în care tata încearcă timid să îmi dea bună-dimineaţa şi numai reflexele bune îl salvează de pernele care plutesc prin aer în direcţia uşii. Măcar alarma nu o pot brusca, pentru că-mi serveşte şi drept telefon, şi dacă îl trântesc o dată de perete pot să îi fac prohodul. Are un avantaj enorm…

Şi acum…pot să mă duc la somn? 😀

Comentarii Facebook

comments

2 Comments on Trezitul de dimineaţă

 1. Nosfer
  December 17, 2008 at 5:51 pm (9 years ago)

  eu ma culc cand te trezesti tu :)) ma enerveaza persoanele care ma suna pe mobil si ma trezesc din somnul meu pretios => asa incepe intotdeauna o zi naspa pt mine. ma trezesc binedispus cand primesc micul dejun si vad un soare superb pe cer.

  Reply
 2. marcewww
  December 21, 2008 at 7:17 am (9 years ago)

  Eu ,dimineaţa ,întotdeauna când mă trezesc fac gimnastică cel puţin 7 minute şi imediat devin bine dispus.

  Reply

Leave a Reply