Deme wisdom session

Avertizare: Acest articol este adresat în mare parte fetelor, prin urmare are o tentă cam antimasculină. Dacă eşti un tip uşor de ofensat, eu zic să nu te rişti să continui.

Pentru că ţin la voi pentru că ţineţi la ceea ce scriu, o să vă împărtăşesc azi câte ceva din înţelepciunea acumulată în cele aproape 2 luni de majorat (mai degrabă, în cei 17 ani dinainte, că în ultima vreme m-am prostit/copilărit). Aşadar, please read below câteva dintre cugetările mele desprinse din experienţa în ceea ce priveşte diverse aspecte de-ale inimii, exprimate a doua singular, for a personal touch:

1. Niciodată să nu amesteci prietenia cu dragostea. Oricât de tentant ar părea (un amic deja te cunoaşte şi poţi să sari peste faza cu “ţie ce filme/muzică/sporturi/bla bla îţi plac?”), te-aş sfătui să nu te bagi, pentru că într-un final tot o să se termine şi vei pierde atât un iubit, cât şi un amic dintr-un singur foc. Am trăit, am văzut, nu merită.

2. Din constatările mele, timpul necesar unui bărbat pentru a te dezamăgi variază între 5 minute şi 1 săptămână. De ce 5 minute? Pentru că s-ar putea să identifici într-o mulţime un tip care pare super ok, să mergi la el, iar când deschide gura să te trezeşti că are un IQ ce tinde spre zero. De ce o săptămână? Pentru că dacă te cuplezi cu cineva, sigur o să descoperi într-o săptămână minim 3 chestii pe care le deteşti la el. Calcule simple… că eu sunt la filologie şi nu ştiu multe ;))

3. Foarte puţini tipi merită cu adevărat ca tu să te gândeşti la ei. Dar cum nu avem vreun detector împotriva lor, nu ne rămâne decât să ne “frigem” de fiecare dată când apare câte unul în peisajul nostru.

4. De punctul nr. 3 se leagă şi această cugetare: Niciodată, repet, niciodată, nu ar trebui să laşi un tip să ştie precis cât de mult ţii la el, pentru că îţi va cunoaşte slăbiciunea şi se va folosi de ea. Mi-a zis-o mama de atâtea ori, încât o ştiam pe de rost şi totuşi, când am fost pusă în situaţie, am făcut tot după capul meu. Bineînţeles că nu a ieşit bine… Aşadar, este o teorie verificată şi răsverificată, era şi o zicală ceva de genul: Cine îţi ştie secretele îţi conduce viaţa. Dar dacă nu mă credeţi şi chiar vreţi să testaţi… be my guest.

5. Dacă un tip care ţi se pare în regulă, super ok, gen prince charming, dar nu a mai avut o prietenă de multă, multă vreme, eu zic să studiezi mai bine problema, ceva nu pare a fi în regulă cu el. Fie este “defect sentimental”, fie are alte probleme mai serioase – în orice caz, numai de tine n-are nevoie.

6. Deşi atunci când fall in love suferi de o oarecare orbire, menţionată de altfel în multe zicale, don’t worry – e doar temporară. Atunci când efectul săgeţii lui Cupidon se va risipi, te vei vindeca rapid şi te vei chinui singură, gândindu-te la cât de proastă ai fost… :-j

7. O despărţire serioasă trebuie să rămână, în opinia mea, finală. Consider că trebuie să ai destulă minte şi coloană vertebrală ca să îţi dai seama că enough is enough. Din înţelepciunea altora: “A break up is like a broken mirror. It is better to leave it broken than hurt yourself trying to fix it.”

Altele nu îmi mai vin în minte, dar lista rămâne deschisă (puteţi scrie şi voi), în caz că mai apar şi altele. Ca să închei tot cu o zicală, pe care unii dintre voi ar putea să o considere emo, pe când eu o găsesc doar realistă: The truth is, everyone’s going to hurt you…you just have to decide who’s worth the pain! Grea decizie…

Comentarii Facebook

comments

4 Comments on Deme wisdom session

 1. Rychoo
  January 12, 2009 at 1:06 pm (9 years ago)

  Am postat la mine pe blog (link ->)raspunsu’(<- link), ca era mult de scris pentru a posta pe comentariu.

  Daca mai e ceva de adaugat, fill me in 🙂

  Reply
 2. Rychoo
  January 12, 2009 at 5:58 pm (9 years ago)

  Bine Deme draga, stiu ca nu esti tu asa 🙂 Da’ tocmai de-aia, nu trebuia sa iei postu’ ca pe ceva personal, sunt pur si simplu constatari generalizate din proprie experienta 🙂 Si inspirate din postul tau 🙂 Nimic grav, nimic la adresa ta, doar pura constatare obiectiva asupra faptului :p

  Reply
 3. Song of the stars
  June 5, 2010 at 8:51 pm (8 years ago)

  Doi eurocenti:

  1. eu gasesc ca ambele puncte de vedere au merita: si ca nu e bine sa te "incurci" cu prieteni dau si ca e bine. Tu ai spus de ce nu e bine si e adevarat. Eu am sa spun de ce e bine: pentru ca nu trebuie sa pornesti intr-o relatie de la ideea ca se va termina. Normal ca se va termina, nothing is really forever, dar nu e tot aceea daca se termina intr-un an sau peste 50. Chestie cu evitarea prietenilor merge daca crezi ca se va termina peste un an … sau daca incepi o relatie in stilul american "just temporary fun". Altfel, daca tu vrei ceva serios trebuie sa te intrebi: simti ca relatia ar putea duce mai mult de un an? Daca da, atunci nu are rost sa desconsideri prietenii pentru ca e ceva super sa ai si prieten(a) si iubit(a) all-in-one (e rar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa arunci sansa la gunoi: no pain, no gain).
  2. very true
  3. true: dar vine un sfat -> nu te frige debeaga, foloseste situatia sa-ti construiesti un "detector". Detectorul e format de obicei dintr-un set de "cerinte" … ce vrei tu de la iubitul(a) ideal(a).
  4. eu as inlocui "niciodata" cu "la inceput". Oricine a avut o relatie mai lunga de un an poate spune cat de importanta e aceasta cunoastere. Cand ambii stiu cat de mult tine celalalt la el/ea, relatia devine o plasa de siguranta: nu-ti mai pierzi vremea punandu-ti intrebarea si asta iti permite sa te relaxezi si sa te concentrezi pe evolutia naturala a relatiei.
  5. true … dar atentie: foloseste "Detectorul" de la punctul anterior.
  6. true .. dar din nou exista si cealalta posibilitate: cand orbirea trece, s-ar putea sa-ti placa in continuare ce vezi. Nu dispera nici daca nu iti place 100%: cele mai bune relatii sunt cele care pleaca de la 50% primit direct + 50% de transformari la care trebuie muncit impreuna. Daca nu muncesti la o relatie, nu va fi a ta cu adevarat niciodata.
  7. very very true.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Deme wisdom session

 1. Oh, the break-ups… | Livin' la vida Deme
  June 18, 2013 at 7:25 pm (5 years ago)

  […] (luând-o aşa, recunosc că in matters of love aş fi o idioată – vezi punctul 7 de aici), dar ce ai tu acolo nu mai e relaţie, e carusel. Şi la un moment dat s-ar putea să ţi se facă […]

  Reply

Leave a Reply