Marţi, 13

Pentru unii, a fi într-o zi de marţi care coincide cu ziua cu numărul 13 din lună promite multe. O dispoziţie proastă, o zi de ghinioane, în care totul merge anapoda. Păi dragilor, mi se pare foarte logic. Dacă te trezeşti de dimineaţă, opreşti alarma şi vezi că e 13, te apucă panica: Vai, ce mă fac, azi e zi de ghinion! Atunci normal că primul punct l-ai rezolvat: tocmai ai reuşit să-ţi distrugi ziua doar gândindu-te la cât de rău o să fie. Starea ta de spirit deja a scăzut simţitor, chiar dacă afară e senin şi soarele străluceşte, iar ziua ta va fi la fel de rea pe cât ţi-o plănuieşti.

Ghinioanele nu există pentru mine; ele mă duc cu gândul la superstiţii, iar superstiţiile – la ce zicea bunica… iar alea nu mai au prea multă valoare în ziua de azi, pentru că nu sunt de actualitate. Gândiţi-vă ce ar fi lumea dacă preşedintele ţării, superstiţios fiind, ar călca pe un canal, ar trece pe sub o scară şi s-ar întâlni cu o pisică neagră, totul într-o marţi 13? Păi vă zic eu, ar fi dezastru. Omul ăsta ar retrage toate trupele din războaie, şi-ar dubla numărul gărzilor de corp, ar angaja oameni care să-i verifice mâncare, să se asigure că nu va fi otrăvit… Nu merge aşa. Norocul personal nu ţine prea mult de mişcarea planetelor sau de pisicile negre de pe stradă, (zic “prea mult” pentru că sunt câteva excepţii care confirmă regula) – ţine de obicei de cine eşti tu, ce ai şi ce faci cu ceea ce ai.

Ziua în care totul merge anapoda. Ceasul nu sună, ai pierdut autobuzul/taxiul/elicopterul, te-ai certat cu prietenii, e gata, e clar… blestemata de zi 13 e de vină. Numai şi numai ea. Nu cumva să te gândeşti că ceasul ăla nu a sunat pentru că ei uitat să-l fixezi aseară pentru că ai adormit la televizor, sau că ar trebui să înveţi să fii mai rapid de dimineaţă, că şoferii din lumea asta nu stau numai după tine… Şi în nici un caz să nu crezi că tu ai avut vreo vină, că ai fost azi mai irascibil sau pain in the ass şi de-asta prietenii tăi au răbufnit. Nuu, nici pomeneală; tu nu ai nimic de-a face cu toate astea, ziua a fost de vină, nenorocita. Că e marţi sau vineri 13, de la persoană la persoană, nu contează. E ziua perfectă în care poţi să dai vina pe altcineva pentru toate.

Comentarii Facebook

comments

3 Comments on Marţi, 13

 1. Violeta
  January 13, 2009 at 8:32 pm (10 years ago)

  Sunt nascuta pe 13, intr-o zi de marti… asta inseamna ca sunt cea mai mare ghinoinista alive? :))

  Reply
 2. definitiv!
  January 15, 2009 at 12:22 am (10 years ago)

  Nu sunt superstitios. Zodiacul pentru mine nu exista. Deci nu cred in povesti babesti.
  Dar cu dracu a putut sa pice sursa de la un calculator din biroul surorii mele (unde eu intretin treaba), taman marti, in 13?
  Ca a avut ea ghinion sa nu aiba un Pc operational in ziua respectiva, a fost ghinionul ei, dar eu, fiind rupt de lene, de ce a trebuit sa ma deplasez pana acolo daca nu aveam nici un chef?
  Oricum, am amanat reparatia pe a doua zi sub pretextul “lasa ca poate isi revine” 🙂

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Marţi, 13

 1. Lack of inspiration - Livin' la vida Deme
  November 23, 2010 at 10:13 pm (8 years ago)

  […] când îmi plăcea rezultatul tastărilor şi am scris nişte articole care îmi plac şi acum (gen ăsta, ăsta, ăsta, ăsta şi chiar ăsta, deşi nu se încadrează în acea perioadă). Acum sunt în […]

  Reply

Leave a Reply