Zilele Babelor

Alesul Babei este o tradiţie veche. Se zice că au ceva legătură cu baba Dochia, ce îşi lepăda în primele 9 zile de la începutul lunii martie câte un cojoc, ce era luat de “surorile” sale, celalalte babe. En fin, este perioada cu vremea cea mai schimbătoare din an, când într-o zi vezi poţi vedea toate fenomenele meteo, de la ninsoare la cer senin cu 20 de grade. Chiar ieri am avut prilejul să vedem cum ploaia de dinainte de ora 11 i-a lăsat loc soarelui pentru restul zilei. Deşi sunt superstiţii şi nu cred că se adeveresc, îmi aleg baba încă de când eram mică mică, aşa că nici anul acesta nu am făcut excepţie…o mică parte din copilărie încă se mai regăseşte în mine.

De când mă ştiu am ales data de 7 martie, 7 – my lucky number and bla bla :)) Aşa că astăzi e baba mea… superbă zi. A fost mohorât de când m-am trezit, de ceva vreme plouă cu găleata. Dacă aş crede în efectele pe care le va avea asupra anului ce va urma, ce-aş putea crede, că voi fi tot tristă şi voi plânge mare parte din an? Oh c’mon… Nu cred. Şi oricum nu o să stau eu să mă gândesc la asta… o să îmi trăiesc viaţa cu optimism, aşa cum e ea, cu bune şi cu rele, că dacă ar fi numai bune m-aş plictisi :

Well… că tot spuneam de optimism, las’ că nu e dracul aşa de negru. Iarba e verde, soarele străluceşte… indiferent de ce se vede acum pe fereastră, în sufletul meu e primăvară. Sper că babele voastre au fost mai frumoase, iar dacă aţi ales şi voi ziua de azi, remember că până la urmă, atitudinea contează! 🙂

Comentarii Facebook

comments

4 Comments on Zilele Babelor

 1. survivor of life
  March 7, 2009 at 2:36 pm (9 years ago)

  Cica ploaia prevesteste un an plin cu belsug. A mea a fost ieri. Mi-o aleg mereu pe 6 martie (6=2+4, eu fiind nascuta pe 24 iulie. Oricum, inainte de toate, cred ca starea de sprit e mai importanta decat cea a vremii.

  Reply
 2. kabool
  March 7, 2009 at 3:46 pm (9 years ago)

  eu am si uitat sa aleg o baba, deci no problem ii dam inainte cu tupeu:))

  Reply
 3. XupetiK
  March 7, 2009 at 7:39 pm (9 years ago)

  Daaa, io am avut baba ieri si a fost pur si simplu SUPERBA vremea in TM. Soare, caldura…. tot ce vrei. Si stii de ce mi-o aleg tot in ziua de 6 😉
  Nu am mai avut de mult o baba asa faina:)

  Reply
 4. jorjh
  March 8, 2009 at 1:24 pm (9 years ago)

  da da, vinovat, tot ziua de 6:)) ghinion sau noroc, tot timpul aleg 6 cand vine vorba de un numar oarecare

  Reply

Leave a Reply