Ceva nou sub soare

Puţine lucruri demne de menţionat mi se mai întâmplă, mi se pare uneori că viaţa mea seamănă cu reclama la nu-ştiu-ce vitamine, cu ciclul birou-pat-birou-pat… 🙂 Dar mai sunt şi zile în care ceva se mişcă, ceva se întâmplă şi dă şi mai multă culoare zilelor însorite de primăvară. What happened today?

1. Mi-a pus Dumnezeu mâna în cap, sau l-am prins eu de picior, sau pur şi simplu s-a îndurat de mine şi am scăpat de ultima teză de latină ever. Niciodată să nu mă întrebaţi dacă am ştiut la latină, vă voi răspunde mereu că m-am descurcat. Aşa cum m-am descurcat, de altfel, în toţi anii ăştia de liceu, că doar am avut tot media 10 curat şi nu ştiu boabă. Actually, să nu mint…ştiu Tatăl nostru în latină, dar şi pe ăla l-am memorat în clasa a opta, pentru un zece, că deh, ce nu face omul pentru un 10! :)) Anyway, am cam terminat cu latina…pe viaţa asta :))

2. Trecând la lucruri puţin mai sad, azi am făcut ultima oră de franceză cu Romaric, profesorul din Toulouse. Sunt convinsă că o să îmi lipsească orele astea, pentru că îmi plăcea să vorbesc cu el verzi şi uscate, de dragul conversaţiei; iar el, văzând că sunt atentă şi chiar înţeleg ce zice (asta când nu mă bruiau colegele, ca să le traduc şi lor), mi se adresa des, acordându-mi la rându-i atenţie. Azi a fost, poate, cea mai tare oră: am jucat Ţomanap în franceză, adaptat puţin, astfel că aveam mai puţine categorii şi anume: prenume francez, ţară, animal, meserie, sentiment şi insultă, şi eram împărţiţi pe grupe de câte 5. Bineînţeles, echipa noastră a câştigat la o diferenţă de 7 puncte 😀 , dar nu asta contează, ci faptul că am râs cu lacrimi căutând insulte şi citindu-le pe ale celorlalţi. Dar vorba cântecului: “Now you’re gone…” 🙂

3. Sunt jocuri ce îmi fac mereu plăcere. Am depăşit faza de Yahoo Games, nu la alea mă refer, ci la jocurile clasice, jucate stând la masă cu prietenii: Remi, table, Nu te supăra frate sau…Monopoly. Recunosc, primele trei le practic ceva mai des, dar cum Monopoly nu am acasă, îi duc dorul, aşa că nu am ezitat să accept invitaţia lui Kabool la un mic joc. Este prima dată când nu ies pe locul I, m-a luat dar se înţelege, doar el era the owner 🙂 Dar ne-am distrat, 3 fete nebune şi un minor care ne-a ţinuit isonul, a ieşit cum nu se poate mai bine, aşa că experienţa se cere repetată a.s.a.p., să ne mai destresăm puţintel 😀

Cam atât cu ziua de azi…mâine e 1 mai muncitoresc, sărbătorit prin absenţa muncii 🙂 ), cel puţin la unii, că vânzătorii de alimentară, de exemplu, sunt exploataţi şi rămân mâine la serviciu, la fel ca şi doctorii, jurnaliştii şi alte persoane cu profesii ce nu ţin cont de sărbători legale. Ce pot să vă doresc pentru mâine? Zi caldă, vreme frumoasă, grătare care să sfârâie prăjindu-se uşor, soare bun de stat la plajă şi… nu uitaţi de moderaţie! Have a nice day and week-end! 🙂

Comentarii Facebook

comments

5 Comments on Ceva nou sub soare

 1. Ciolitto
  May 2, 2009 at 9:01 pm (9 years ago)

  Important este sa ne distram cat timp suntem tineri ca dupa “aia” nu se stie de ce dam. Timpul fuge, fuge, asa ca trebuie sa profitam de el cat mai mult. O viata avem, nu? De ce sa trem prin ea fara sa facem nimic. Rummy imi place si mie la fel si Monopoly, desi nici eu nu il am acasa, de obicei mai jucam si Whist, un joc destul de frumos, daca-l cunosti.
  O seara placuta si distractie placuta in continuare! 😉

  Reply
 2. Deme
  May 2, 2009 at 9:07 pm (9 years ago)

  Bine ai venit, Ciolitto! Da, ştiu şi eu de Whist, am jucat pe la şcoală 😀 Mersi la fel!

  Reply
 3. kabool
  May 3, 2009 at 10:07 am (9 years ago)

  Acuma scoate-te, am castigat pe merit;)). Cu siguranta ca vom mai repeta jocul, doar nu dam bacul anul asta;)). Glumesc desigur, va mai astept sa o lasam pe iri fara proprietati si pe ioana la -3600;)).

  Reply
 4. Anonymous
  May 4, 2009 at 8:45 pm (9 years ago)

  Acum ca citesc articolul tau ma gandesc ca imi va fi foarte dor de frantuzul ala simpatic…eh!L-am vazut cel mult de doua ori…Iti dau commenturi cu anonim da cred ca stii cine sunt daca l-am vazut doar de 2 ori:))

  Reply
 5. Tomata cu scufita
  May 5, 2009 at 9:35 am (9 years ago)

  Cah, latina… Niciodata nu mi-a placut. si cand ne-au mai zis si la facultate ca urma sa dam examen… bine ca a trecut si am scapat de tot. Pana la urma scapi de toate materiile astea de umplutura, dar pana atunci tre sa le faci fata.

  Reply

Leave a Reply