O săptămână la marea cea mare – the pictures

După cum promiteam în ultimul articol, o să rezum experienţa la mare în câteva poze alese cu drag pentru voi, unele făcute exact cu scopul de a apărea aici. Take a look 🙂 (click pe poze pentru mărire)

1. Ca să încep cu ce e mai rău, vă prezint frumosul lac din Costineşti, populat de lâna broaştei şi numai bun de plimbat cu bărcuţa pe el (not!)

2. În acelaşi ton e şi marea, care în urma cutremurului de 5 grade pe scara Richter care a avut loc miercuri, a adus la mal o pătură de alge destul de simpatică şi greu de înlăturat, având în vedere că, deşi curăţau şi cărau tone de chestii verzi în fiecare noapte, abia marţi a fost apa suficient de curată ca să poţi face baie. În rest, unde algele nu erau vizibile, te trezeai într-o apă verde şi împuţită, iar când ieşeai erai verde pe tot corpul, parcă abia ieşiseşi din mlaştină. Veniţi, turişti!

3. Dar nu putem da vina doar pe dezastrele naturale. Nici românii nu se prea înghesuie să păstreze curăţenia, iar aleea care duce spre stabilopozi e un exemplu mediocru – aleea care coteşte la stânga înainte de a merge spre Tineretului e atât de plină de gunoaie dimineaţa, încât mai-mai că ţi-ar trebui o punte să poţi trece peste. Noroc că oamenii ce se ocupă de curăţenie sunt eficienţi, astfel că până te întorci de la răsărit totul e lună, pregătit pentru o nouă zi în care porcii care se autointitulează oameni îşi vor arunca toate resturile pe jos…şi totul o ia de la capăt, zi de zi de zi.

4. Dar destul cu chestiile negativiste. Acum am şi eu o curiozitate – ce naiba caută sticlele alea de plastic, legate de o funie, suspendate pe obelisc? Sunt puse acolo pentru sprijin, pentru echilibrarea monumentului? Sau or fi venit extratereştrii şi au semnalizat prin chestiile alea? Neaa…eu cred că cineva s-a jucat cu ele şi le-a uitat la locul faptei. Dar bineînţeles, este doar o teorie personală, neverificată. Voi ce credeţi?

5. Fără a fi elucidat încă misterul sticlelor de pe obelisc, dau peste următorul anunţ la o terasă, o banală listă de preţuri:

Măi fraţilor, uite cum ne cresc ăştia cultura. Deci eu habar n-aveam că pe lumea asta se produce bere Scol… De Skol am mai auzit, dar de varianta română, doar din bancul ăla vechi. Ştiţi şi voi: “Î: Cum cere o blondă o bere? R: O Scol, vă rog!”. Eh, se pare că nu am discriminat pe nimeni cu gluma, doar există marca respectivă de bere, deci se bazează pe realitate :)) Myth busted :))

6. Celor care nu au apucat să ajungă la mare anul ăsta, sau nu s-au trezit la timp pentru a vedea răsăritul, sau consideră că începutul unei noi zile nu constituie nimic demn de văzut, le las următoarea poză, să ştie ce-au pierdut. Dragilor, aşa arată cerul pe la 5:45 dimineaţa, pe când începe să se “crape de ziuă”, anticipând poza următoare 🙂

7. Ce alt final mai potrivit pentru o serie de poze de la mare, decât un răsărit de soare? E drept, e cam neclară imaginea, dar surprinde esenţialul: astrul ceresc care tocmai şi-a făcut apariţia din “spuma mării”, o Afrodită ce se naşte în fiecare zi spre încântarea tuturor, de pretutindeni.

Comentarii Facebook

comments

5 Comments on O săptămână la marea cea mare – the pictures

 1. Tivadar Emanuel
  August 16, 2009 at 10:34 am (9 years ago)

  Aprop de 'Scol' am un banc tare fain:
  Sti ce zice o tipa cand intra intr-un bar? R.: O 'Scol' la toata lumea! :))

  Reply
 2. Anonymous
  August 16, 2009 at 2:17 pm (9 years ago)

  e nou bancul…nu l-am mai auzit… NOOT!

  Reply
 3. Anonymous
  August 17, 2009 at 12:32 pm (9 years ago)

  mmdaa
  trebuie sa iti multumesc si… o fac din suflet. mi-ai adus aminte de ce nu mai vreau sa vad marea neagra, cel putin de pe tarmul romanesc.
  15 ore de drum… sticle de plastic… alge… bisnitari si manelisme… cazare de kk… preturi cu adaos 0-200 %…. no thanks 🙂
  Ca o propunere: Ungaria – Hajduszoboszlo, Croatia – Rijeka, Serbia, etc. Toate muuuult mai aproape decat marea noastra, cel putin din punct de vedere al timpului, cazare extraordinara la maxim 40 de euro pe noapte – apartamentul nu de persoana, mancarea exagerat de muulta si buna iar conditiile de pe plaja si in rest…. de necomparat. Prefer sa dau 500 de euro pentru 10 zile in ungaria sau in croatia decat sa merg gratis, in felul asta la mare…. oricum… felicitari pentru… vacanta 😉

  Reply
 4. Deme
  August 18, 2009 at 7:55 am (9 years ago)

  Total de acord, anonimule. Marea se vede mai frumos de pe o plajă care e amenajată cum trebuie şi de obicei asta vezi doar prin străinătate. Dar ştii zicala – Calul de căpătat nu se caută la dinţi. Nu refuz o săptămână gratis la mare decât dacă este râie în apă, în rest… 🙂

  Reply
 5. A.Faith
  August 29, 2009 at 11:40 am (9 years ago)

  măcar unii s-au distrat la mare… nice pictures you've got there 🙂

  Reply

Leave a Reply