Americanii şi dragostea lor

Ştiţi că în filmele americane, se întâmplă des să vezi un om găsindu-şi dragostea în timp ce-şi caută viitoarea cină la raionul de carne congelată sau în timp ce îşi duce hainele la spălătorie. Faza interesantă este că ăsta nu este doar un scenariu de film, ci funcţionează şi în viaţa reală – citeam pe undeva că cca. 15% din americani îşi găsesc perechea la supermarket sau într-un alt loc, la fel de banal.

Mă întrebam într-una din zilele astea (poate chiar azi, inconştient) cum naiba se întâmplă asta. I mean, să fi ajuns ei atât de muncitori, singuri şi disperaţi, încât principala locaţie pentru socializare să fie un magazin? Sau sunt atât de deschişi încât pleacă de acasă gândindu-se că poate îşi vor întâlni marea dragoste undeva pe drum şi de-aia zâmbesc tot timpul ca nişte roboţei? Sau sunt mai îndrăzneţi, mai tupeişti şi fac primul pas, nu se holbează jumate de oră pentru ca apoi să plece? Sau pur şi simplu, este the USA effect şi totul este posibil?

Nu ştiu care să fie răspunsul, cert este că în timp ce la noi, oamenii merg la agăţat în cluburi sau chattuiesc cu oameni găsiţi pe diverse reţele sociale, în America se scriu articole despre “Cum să găseşti adevărata dragoste la supermarket. Întrebarea care îmi rămâne însă în minte este: la noi de ce nu se agaţă lumea în timp ce-şi face cumpărăturile? Că eu am văzut a bunch of handsome guys în Carrefour astăzi şi tare mi-ar fi plăcut să fim teleportaţi undeva dincolo de Oceanul Atlantic… cred că la ora asta m-aş fi plimbat pe undeva, nu aş scrie pe blog între două ture de spălat rufe… :))

Comentarii Facebook

comments

6 Comments on Americanii şi dragostea lor

 1. Rafael
  October 10, 2009 at 8:12 pm (9 years ago)

  se mai agaţă şi la semafor. spre exemplu sunt câteva semafoare pt pietoni in iasi la care trebuie sa stam 90 de secunde. si mai flirtezi din cand in cand;))

  Reply
 2. Unguru`
  October 10, 2009 at 8:54 pm (9 years ago)

  Ar fi chiar haios dacă şi 15% dintre români şi-ar găsi perechea într-un loc banal… Discuţiile cred că ar fi ceva de genu':
  -Şi cum v-aţi întâlnit?
  -Foarte spontan: el îşi ducea gunoiul, eu cotrobăiam prin el! :))
  Exagerez, desigur!
  Mie, unul, chiar mi-ar conveni să-mi întâlnesc spontan viitoarea prietenă într-un loc banal…

  Reply
 3. day-dreamer
  October 13, 2009 at 9:32 pm (9 years ago)

  Păi da, desigur… conversaţiile despre cârnaţii de Pleşcoi sunt cu mult mai delicioase decât orice altceva… de ce nu? a supermarket would do ok…

  Reply
 4. Ionesta
  October 15, 2009 at 10:27 am (9 years ago)

  cred ca totul tine de atitudine și de încredere in sine. Adică poți sa intri în vorba cu cineva, si de ce nu sa o inviți la cafea, film (bla bla) fie ca ești într-un supermarket, spălătorie s.a.
  Contează însa foarte mult modul cum o faci.
  Mie unul nu mi se pare deplasat si nici utopic

  Reply
 5. Deme
  October 15, 2009 at 10:58 am (9 years ago)

  Cum spuneam şi în articol, nu m-ar deranja să ne găsim viitorul partener la supermarket, dar în primul rând, câţi români văd potenţialul locaţiei? :))

  @Ionesta: really, câţi românaşi au "the balls" ca să lanseze o invitaţie la spălătorie? :)) Deci momentan e cam utopic… nu şi deplasat, totuşi, deci aici sunt de acord 🙂

  Reply
 6. Ionesta
  October 15, 2009 at 11:41 am (9 years ago)

  asta spun și eu. Totul tine de "the balls", adică de acel self confidence, acea lejeritate in gesturi, in comportament pe care putini romani il au.
  Si invitația era la cafea, nu la spălătorie 😛

  Reply

Leave a Reply