Toamna se numără lepşele…

Tot o dau eu cotită, scriu mai rar pe blog, dar de lepşe nu scap (oare vreau să scap, dacă tot veni vorba?). Da, da, da…ştiu… lepşele sunt materialul salvator al oricărui blogger aflat în pană de inspiraţie… Măi, eu nu m-am pretins niciodată mare creatoare şi originală şi mai ştiu eu ce, plus că întotdeauna mi-a plăcut să răspund la întrebări care mai de care. Aşa că o să binevoiesc să răspund la ceea ce mi s-a încredinţat spre completare lately, iar dacă nu vă interesează, nu e musai să şi citiţi.

***

Domnişoara Alle mi-a pasat un chestionar cu întrebări “dubioase şi neaşteptate”, după cum le numeşte ea, pe data de 30 septembrie 2009. M-am tot codit să-mi pun creieraşul la treabă şi să născocesc răspunsuri, dar până la urmă a venit vremea să mă arăt demnă de atenţia primită :))
1. Dacă ai putea să intri şi să trăieşti într-o carte, care ar fi aceasta ? Motiveazaă alegerea făcută! (dar într-un film? dar într-un cântec?)
Hmm… carte… probabil Mândrie şi prejudecată, by Jane Austen, pentru că îmi plac lucrurile din perioada respectivă (rochii şi baluri şi dansuri) şi faptul că are un final fericit, deşi femeile erau cam “legate de piciorul patului” pe vremea aceea. Oricum, probabil că eu m-aş fi măritat mai repede cu Darcy, fiindcă nu-s genul de fată căreia îi trebuie o groază de vreme ca să şi dea seama ce simte şi încă o groază ca să facă ceva în privinţa asta. I’m fast, remember? 😀
Urmează “How to lose a guy in 10 days”, singurul film la care m-am uitat de vreo 10 ori şi încă nu m-am plictisit. În esenţă, o tipă “torturează” intenţionat un tip făcând greşelile tipic feminine care conduc la o despărţire… anyway, it’s really funny. Aplic şi eu “chinuri” de tot felul pe bărbaţi, aşa doar, că sunt eu al dracu’, dar o fac mai subtil, ce-i drept, şi nu pariez pe asta înainte de a mă apuca.
Melodie? The Corrs – So Young (pentru că sunt tânără, pentru că pot) 😀
2. Dacă ai putea să-ti alegi prenumele, care ar fi acesta? Dar in cazul în care ai fi de gen opus?
Acuma nu prea ştiu ce mi s-ar potrivi, dar numele mele preferate sunt Veronica şi Diana, iar la băieţi – Mihai, Radu, Victor 🙂
3. În ce altă ţară ai vrea să trăieşti pentru 1 an şi de ce?
Eu aş vrea să fie Franţa for ever (întotdeauna am avut eu un fix cu asta)… dar e posibil să-mi iasă şi pe un an, dacă reuşesc să plec cu bursă Erasmus.
4. Care e visul cel mai neobişnuit ce l-ai avut şi ţi-l aminteşti?
Ar fi greu să aleg doar un vis neobişnuit şi să-l pun pe locul I. Eu visez numai tâmpenii, iar aiciam povestit una dintre ele 🙂
5. Povesteşte o zi din viaţa ta imaginându-ţi că eşti un animal.
Sunt o chihuahua chinuită, purtată în geantă de celebra Paris Hilton. Mă trezesc de dimineaţă şi încep să latru până primesc ceva de mâncare de la o menajeră, că stăpâna iar e mahmură şi o doare undeva de mine. Apoi sunt îmbăiată şi plasată într-o poşetă gigantică pe care o detest, pentru că mă face să transpir şi asta înseamnă o nouă băiţă la întoarcere (hei, nu sunt om, da? De ce mă puneţi să fac baie de 3 ori pe zi?). Îmi vâjâie prin faţa ochilor tot felul de pânze colorate cărora stăpâna le zice haine, câteva ajung îndesate în căsuţa mea mobilă, aşa că fac urât şi mă răzbun murdărind geanta, că doar sunt un animal, ce naiba, nu se presupune că raţionez. Ajunsă acasă, Paris îşi varsă nervii pe mine, mă ascund sub pat, iar ea se pregăteşte pentru o nouă ieşire în club. Azi am scăpat, să vedem ce-o mai fi şi mâine…
6. Dacă ai putea trăi în pielea altcuiva pentru o perioadă limitată de timp, cine ar fi această persoană şi de ce ai ales-o?
Nu m-am gândit prea mult la asta, pentru că am învăţat că aparenţele înşeală şi cine ştie ce aş găsi de fapt în spatele unei persoane aparent perfecte. De dragul jocului, să zicem că aş fi Penelope Cruz, pentru că are tot ceea ce îşi doreşte o femeie: frumuseţe, carieră, bani, sănătate şi un viitor soţ simpatic… faţă de astea, sunt o groază de probleme care pălesc. Da, am fost tare superficială la faza asta.
8. Dacă te-ai trezi singur pe lume, care crezi că ţi-ar fi primele gânduri şi ce ai face prima dată?
Hei, unde e petrecerea aia de care nu am aflat? Apoi m-aş apuca de cântat, că doar asta fac în fiecare zi, plus că aş mai uita cât de mult îmi displace să fiu singură :))
***
Pe asta mi-a pasat-o Raka acum 2 zile, şi de-atunci încercam să-mi dau la o parte lenea ca să o vâr într-un articol alături de cealaltă. Here we go.
1. Ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?
Cât îmi dau toţi oamenii care intră în contact cu mine pentru prima dată, fără să fi auzit vreodată de mine: de la 20 în sus.

2. Ce e mai rău: să eşuezi sau să nu încerci?
Să nu încerci, obviously.
3. Dacă viaţa e atât de scurtă, de ce facem multe lucruri care nu ne plac?
Pentru că ne e lene să ne revoltăm împotriva firii şi să dezminţim vorbele de demult, cum că în viaţă trebuie să facem şi ceea ce nu ne place. Says who?
4. Când ţi se pare că s-a vorbit şi s-a făcut totul, ţi se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut? Asta e o întrebare prea sucită ca să pot să găsesc un răspuns acum. Try again later…
5. Dacă moneda naţională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?
Asta este una dintre întrebările pe care ni le-a pus profa de engleză zilele trecute la seminar, încercând să ne cunoască altfel decât întrebându-ne “What’s your name?”. I-am răspuns ce vă răspund şi vouă – aş fi foarte bogată. Nu am nicio tragedie în zonă, îmi trăiesc visul de a fi în Timişoara, sunt studentă, părinţii încă îmi dau bani ca să trăiesc, cunosc tot mulţi oameni faini… ca tot omul, mai am şi downs, nu numai ups, dar în general păstrez acelaşi happy mood.

6. Care este lucrul pe care ai vrea să îl vezi cel mai mult schimbat la oameni?
Mentalitatea de genul “să moară şi capra vecinului”.

7. Faci ceea ce ai visat că faci, sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?
Mi-am dorit facultatea asta, am dat un BAC sperând să iau o notă suficient de mare…aşa că da, cred că momentan îmi trăiesc visul.

8. Dacă media de viaţă ar fi de doar 40 de ani, ţi-ai trăi viaţa diferit?
Nu mi-aş schimba viaţa radical, dar unele lucruri le-aş lua mai puţin în serios.

9. Eşti mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau lucrurile care trebuie?
Trebuie să meargă mână în mână… adică lucrurile care chiar trebuie făcute, le vreau făcute bine. Care nu ţin neapărat de mine… să le mai facă şi alţii :))

10. Dacă ar fi să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi acela?
Copile, puţine au fost, multe vor mai fi. Obişnuieşte-te cu ideea.

11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?
Nu pot să fiu un simplu om fericit? C’mon… I’m not THAT stupid :))

12. Ce-ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să mai ai amintiri de acum înainte?
Amintirile de până acum, pentru că am o grămadă de chestii frumoase trăite şi stocate în memorie. Nu mi-ar plăcea să le pierd – vorba aia, nu dau vrabia din mână pe cioara de pe gard.

13. Îţi mai aduci aminte de momentul acela de acum 5 ani când erai extrem de nervos şi nefericit? Mai are vreo importanţă acum?
Care moment? A, da, pe vremea aia nu eram always happy. Da’ oricum nu-mi aduc aminte să fi fost vreodată extrem de nervoasă… iar nefericirea se vindecă repede.

14. Care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilărie? Ce o face atât de specială?
Îmi amintesc cum interpretam pe o scenă din Brăila un monolog, “Am probleme” îi zicea, şi toată lumea se uita la mine şi nu scotea o vorbă. Toţi au încremenit. Aşa se face că la 7 ani câştigam premiul de interpretare şi dădeam primul (şi singurul) meu interviu pentru radio.

15. Dacă ai câştiga un milion de dolari, ai renunţa la ceea ce faci acum?
Vrei să spui că tu eşti atât de îndrăgostit de ceea ce faci încât ai refuza? Really now… ce fac eu mai exact? Nimic interesant. Cu banii ăia, investiţi bine, cred că aş avea o ocupaţie mai interesantă.

16. Când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deşi toţi te sfătuiau să nu încerci?
Eu nu mă arunc cu capul înainte, că s-ar putea să dau de un zid şi să mai adaug o bolfă pe căpşorul meu “modelat” de sute de alte lovituri accidentale. Deci nu, nu mă arunc. Simplu.

17. Când a fost ultima oară când ţi-ai auzit sunetul propriei respiraţii?
Îmi aud respiraţia distinct, fără să mă gândesc la ea, atunci când merg la bunici, mă aşez pe pat, iar astmul meu alergic îşi face de cap şi mă apuc să şuier şi să-mi dau plămânii afară. În rest, respiraţia normală o pot auzi oricând, dacă o bag în seamă, doar sunt vie.

18. Care e lucrul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai făcut? Ce te opreşte?
Vreau să sar cu paraşuta de la 3000 de metri. Însă mi-e frică să nu mă dezintegrez toată, la cât de babă sunt când vine vorba de sănătate.

19. Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toţi ceilalţi pe care îi cunoşti?
Dacă facem un concurs de tipul cine vorbeşte mai repede, te asigur că o să câştig! :))

Dacă vă tentează vreuna din aceste lepşe, be my guest, luaţi-le, completaţi-le, iubiţi-le…it’s a free country :))

Comentarii Facebook

comments

2 Comments on Toamna se numără lepşele…

 1. Masta
  October 10, 2009 at 8:16 pm (9 years ago)

  @5. Dacă moneda naţională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?
  si da mi-as dispune fericerea pe-un grafic, ar oscila in hazard

  Reply
 2. day-dreamer
  October 13, 2009 at 9:35 pm (9 years ago)

  Câtă răbdare să răspunzi la întrebările astea!…

  Reply

Leave a Reply