Eu nu instig

… eu prezint realităţi. Nu te chem la vot, nu mai fac ca anul trecut, văd că nu-ţi pasă.

Ştiu că nu mai crezi în schimbare, promisiuni electorale, te-ai convins că mergi degeaba la vot. Îţi place să sabotezi alegerile neprezentându-te la urne, laşitatea îţi convine, pentru că nu ai curajul să votezi şi apoi să vezi că preşedintele tău nu a ieşit sau a ieşit dar nu face nimic. Da, cu tine vorbesc… eternul plângăcios din colţ, care acuză, care critică, dar nu se ridică să ia ştampila în mână.

Aşa că nu te iau cu “hai la vot”. Îţi spun doar că dacă nu vii, orice şansă cât de mică de a schimba ceva se duce la culcare pentru următorii 5 ani. Îţi mai spun că dacă nu ai chef să te plimbi până la secţia de votare, să faci bine nici să nu critici în următorii 5 ani dacă lucrurile merg prost, pentru că pierzi acest drept.

Nu ai pe cine vota? Sincer, nici eu. Nu-mi place parada asta de oameni care aruncă cu noroi unul în altul, destabilizează politic ţara şi ne fac de ruşine împărţind sticle de vodcă cu rânjetul lor lipit de ele doar pentru a obţine câteva voturi în plus. Aşa de rău am ajuns? Da, aşa am ajuns. Nu am pe cine vota. Dar asta nu înseamnă că nu voi fi acolo, în faţa urnei, eu şi biletul meu ştampilat până rămân fără tuş. Îmi asum dreptul la alegere, dar decid să-i anulez semnificaţia. Protestez astfel că vreau să mă implic, dar nu am pe cine susţine. Ştiai că dacă un număr suficient de mare de oameni anulează votul, se refac alegerile şi avem şansa să vedem şi alte personaje politice?

Şi mai e ceva. Eşti tânăr. Un tânăr pentru care nu se va face nimic atâta timp cât nu reprezintă decât câteva procente din numărul votanţilor. De ce primesc bătrânii pensii mai mari? Pentru că ei reprezintă jumătate din alegători. De ce nu primesc studenţii burse? Pentru că dacă nouă nu ne pasă de ei, nici lor nu le pasă de noi. Simplu, nu?

Aşa că eu nu instig. Eu doar prezint realităţi. Asta e realitatea pe care vrei să o trăieşti?


Dacă răspunsul tău e nu, susţine-ne! Avem 4 bannere, alege-l pe care vrei, micşorează-l după bunul plac şi format şi pune-l la tine pe blog sau site… apoi lasă un comentariu, să te trecem la parteneri 🙂 Nu uita să direcţionezi clikurile de pe el spre http://www.eunuinstig.wordpress.com.

Comentarii Facebook

comments

5 Comments on Eu nu instig

 1. camytzi
  November 18, 2009 at 10:53 am (8 years ago)

  Pus banner, sustin ideea 🙂

  Reply
 2. MooNy
  November 27, 2009 at 1:16 pm (8 years ago)

  Am votat. Nu imi pasa de ce zic X, Y, Z. Ma hotarasc pe loc daca votez, anulez sau desenez caluti pe buletinul de vot. Acum ce sa fac.. sa aleg dintre 2 rele… of

  Reply
 3. Vio
  November 27, 2009 at 10:15 pm (8 years ago)

  Tu cu cine ai votat, Deme? Care promisiune te-a facut sa visezi? Sau ti-ai anulat votul?

  Reply
 4. Anonymous
  November 30, 2009 at 2:59 pm (8 years ago)

  Punct de vedere: Deocamdata, in Romania votul este un drept si nu o obligatie. Tot un drept este libertatea de exprimare. Deci, pot alege ce drept imi exercit. Adica daca nu am fost la urne nu inseamna ca nu am dreptul sa critic. Trecand peste acest lucru as vrea sa spun un lucru. Nu putem schimba nimic atata timp cat alegem sa promovam un mesaj care nu are putere. Faptul ca anulezi votul nu spune nimanui nimic, deocamdata. In schimb, prezenta masiva la vot obliga, chiar daca deocamdata nu tine nimeni seama de asta. Oricum, asha cum spunea cineva inainte am ajuns sa alegem intre doua rele. Eu nu merg pe varianta cu raul cel mai mic. Eu sunt mai emotional. Ma uit la imaginile de la revolutie, de la mineriade, la fata lui Iliescu si… m-am decis. Adica prefer un tip care ma uraste, ma scuipa, ma injura sadm, unuia care imi zambeste si ma minte frumos apoi mi-o trage. Cu alte cuvinte fi barbat si f…. in gura decat in c…r. Doare mai putin 😉

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Eu nu instig

 1. Votăm şi noi? - Livin' la vida Deme
  June 9, 2012 at 8:34 pm (6 years ago)

  […] Păcat. Începuse frumos, cu clipuri mişto, bannere catchy şi articole (am scris şi eu pe blogul meu + un guest post la Gabi), însă proiectul a fost abandonat. Ideea din spatele lui, însă, […]

  Reply

Leave a Reply