Chica what?

Lenea cruntă care m-a stăpânit în ultima lună m-a împiedicat să revin la bloguşorul cesta uitat de lume, deşi idei aveam. Dar ştiţi cum e, dacă te apuci de ceva, e indicat să continui, iar eu nu am avut dispoziţia şi inspiraţia pentru a mă “înhăma”la aşa ceva. Iar eu sunt omul care dacă promite că face un lucru, păi poţi să fii sigur că o să îl fac (de-asta mă feresc de promisiuni) 🙂 Anyways, hai să nu deviem.

Dacă în ultimele 2 luni aţi dat vreun ochi pe la televizor pe canalele de muzică (eu prin doar MTV aici, dar sunt convinsă că nu e singurul care difuzează aşa ceva), probabil că aţi văzut videoclipul melodiei Chica Bomb, marca Dan Bălan (ăla de a fost în Ozone şi apoi îşi zicea Crazy Loop). Dacă eşti genul care ignoră automat astfel de creaţii, te felicit şi te trimit aici, ca să ştii despre ce bat gura, nu de alta.

Nu mă leg de stilul în care a fost realizat, deşi aş putea să fac remarci cu privire la cât de stresant vizual este, prin flashurile alea care te zăpăcesc. Nu mă leg nici de “dansul” tipului, dacă el alege să se mişte ca un dezaxat, este opţiunea lui pur personală. Iar tipa aia care se tot mângâie stând în pat sau pe masa din bucătărie şi apare peste tot îmbrăcată foarte sumar merge pe ideea “aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, în sensul că una-bucată-tipă-bună-lascivă-şi-aproape-dezbrăcată pare a fi un must-have în videoclipurile româneşti de acum. Sexul vinde, iar românii par să fi înţeles asta, prin urmare foarte puţine videoclipuri fac rabat de la această regulă – e ok, ne-am obişnuit.

Ce nu înţeleg eu este: de ce nu i se acordă credit tipei? A observat cineva că la clip apare ca artist Dan Bălan (nici pomeneală de “feat. Tipa lascivă”), când de fapt toate strofele sunt cântate de o Ea, iar “vedeta” mai aruncă aşa, aiurea-n tramvai, câte un “chica bomb”, ca să ţină ritmul. Practic, el are acelaşi rol ca un instrument muzical (cam dezacordat) sau un stâlp cherchelit (la cum dansează, zici că mai are un pic şi cade) de care se freacă, scuzaţi expresia, tipa în fundul gol.

Păi vi se pare corect să apară numai numele lui? Că mie nu.

Comentarii Facebook

comments

9 Comments on Chica what?

 1. Andrei
  January 12, 2010 at 2:33 pm (8 years ago)

  sunt 4 tipe in clipul respectiv … producator este un renumit Hype Williams … deci nu e neaparat un must-have la romani ideea de sex sells si cred ca … printre tipele respective nu se afla si EA

  Reply
 2. Deme
  January 12, 2010 at 2:37 pm (8 years ago)

  A, da? Nici nu am observat ca sunt 4 tipe, pentru mine arată exact la fel :)) Toate femei cu parul lung, toate dezbrăcate…

  Anyway, la partea cu sex sells nu mă refeream că doar noi folosim asta, ci că la noi ultimele 50 de videoclipuri merg pe aceeaşi idee. La străini mai variază, nu sunt chiar toate trase la "xerox" 🙂

  Reply
 3. A.Faith
  January 13, 2010 at 5:08 pm (8 years ago)

  am prins o dată un interviu pe MTV cu Dan Bălan şi spunea că nu a menţionat numele gagicii care şi-a oferit vocea pentru că a vrut să evidenţieze calităţile sale de producător. citez: cum nici ATB nu dă numele tuturor celor care apar pe piesele lui, aşa am decis şi eu să-mi fac un brand din numele meu şi pe viitor să promovez şi alte branduri în devenire.

  în altă ordine de idei, piesa merge foarte bine pentru că se înscrie în trendul definit anul trecut de mai toate piesele de gen. cu alte cuvinte poporul primeşte ceea ce doreşte. totuşi, trebuie să fim ipocriţi să nu recunoaştem că tipele arată foarte bine şi că ori de câte ori auzim melodia (noi bărbaţii în special) ne imaginăm exemplarele feminine ce dansează lasciv. e un fel de experiment al lui Pavlov, la care salivăm cu toţii 😛

  Reply
 4. Anonymous
  January 14, 2010 at 7:39 pm (8 years ago)

  VIdeoclipul e super tare si a fost realizat la New York , este ceva nou pe piata romaneasca, una din fete e miss venezuela, parerea mea este ca esti invidioasa pe fetele alea care are arata f bine apropo, nici nu ma mira la ce fata ai:P eu cred ca duci lipsa de ocupatie si te bagi in seama , hihihi. cum ai vrea sa se miste daca asa e muzica? ca pe muzica populara????

  Reply
 5. Anonymous
  January 14, 2010 at 7:42 pm (8 years ago)

  P.S. videoclipul lui dan balan nu seamana cu nici un alt videoclip de pe piata romaneasca, documenteaa-te si tu sau ai impresia ca tu le stii pe toate ?

  Reply
 6. Me
  January 15, 2010 at 3:00 pm (8 years ago)

  ba, nu te lua de beme! naspetule! 😐

  Reply
 7. Deme
  January 15, 2010 at 3:40 pm (8 years ago)

  Dragă anonimule,
  Eu nu am pretins niciodată că aş fi miss Venezuela, România sau Univers. N-oi fi având eu cea mai drăguţă mutră, dar măcar am curajul să mi-o arăt, lucru pe care nu l-aş putea spune despre alţii, cărora le e frică să-şi scrie numele. S-or fi gândind că dacă ştiu cum îi cheamă le fac voodoo sau ceva.

  Anyway, nu sunt genul de persoană care prinde invidii aiurea pe tipe de la televizor. Şi-n plus, se mai întâmplă ca oamenii să aibă păreri diferite despre lucuri. Eu mi-am exprimat opinia, în calitate de om simplu care se uită la tv din când în când şi habar n-are de producători, deci are doar o privire generală asupra ceea ce se difuzează, nicidecum specializată.

  Reply
 8. MooNy
  January 16, 2010 at 10:23 am (8 years ago)

  Dan Balan pare un dement aici. Dement rau. Si faptul ca prefera sa isi arate buricul si pelvisul ca pitipoancele ma scarbeste extrem.
  Tipele folosite sunt jos palaria, dar creeaza prea mult ideea de erotic.

  Nea Anonim asta are probleme psiho-sexuale, de se gandeste ca toate fetele din Romania sunt invidoase pe tipele de la tv. Si mai are si probleme ochiometrice "ste ceva nou pe piata romaneasca". Sa enumar in cate clipuri din 2009 sunt curvulite.. haoleu, pardon, vedete ce se dezbraca si se pipaie peste tot in videoclipurile lor la fel de unice ca "CICA BOM"? De asemenea vad si probleme motrice. Pe ritmul ala nu e neaparat sa arati de parca in urmatorul moment o sa folosesti un vibrator. Se poate dansa superb pe asa ceva, fara figuri de genul.
  Sa mai zic ca observ si probleme psihice. Cum dracu compari pe ATB cu DAN BALAN? R U ef-ing stupid or what?!

  Reply
 9. Cipri
  February 13, 2010 at 10:06 am (8 years ago)

  Funny clip, yeah… daca e facut la New York tre sa fie tare, nu?
  Anyway, la cum se face muzica pop nu m-as mira sa cante numa' el si sa fie un efect sa sune ca o gagica de la hotline – numa asa, de dragu' lu' Pavlov si al marketingului.

  Reply

Leave a Reply