Aspect de gunoieră


Bine, ştiu că termenul de “trashy look” defineşte un stil dezordonat (cică) studiat, dar trash înseamnă şi gunoi, aşa că mi-am permis să îl interpretez cum vreau, cât timp blogul ăsta rămâne spaţiul meu de joacă. Bun, trecând peste jocul de cuvinte, să vă spun acum ce treabă am eu cu persoanele care îl adoptă.

Păi în primul rând, mă enervează că s-a extins atât de mult. Da, ce frumos, toată lumea se simte comodă, se duc pe apa sâmbetei ferchezuielile, tocurile, coafurile elaborate – hai să fim la modă şi să nu ne pese, că e şi mult mai simplu. Scutim 2 ore de pregătiri şi aranjări şi, pentru a merge pe stradă, la cumpărături sau la o terasă, ne băgăm repede într-un sac cu craci (jumpsuit de-ăla fără bretele şi cu pantaloni lălâi – gen cel din prima poză de aici), prindem părul aiurea într-un (se vrea a fi) coc, ne tragem nişte şlapi vechi în picioare şi gata-i trendul. Sau facem combinaţii originale (şi în paranteză fie spus (vă rog să observaţi că am tastat şi paranteza), absolut groaznice), pe ideea că noi suntem revoluţionari şi putem deveni de mâine stilişti, la ce gusturi interesante avem.

Acum câţiva ani, Mary Kate Olsen era pusă la zid pentru felul în care apărea în public. Îşi ascundea corpul sub haine largi, faţa în spatele unei clăi de păr dezordonat, iar lumea râdea de ea pentru că arăta ca o cerşetoare. Acum se pare că a devenit model de urmat (deşi nu i se recunosc meritele), ea şi cu Amy Winehouse. Zeci de fete frumoase se pierd în haine extra size, cu bretele stridente de sutien ce răsar peste ele, iar părul ars de placă în sezonul trecut a ajuns acum nepieptănat, trântit la nimereală într-o coadă bleagă sau un coc aiuristic. Coşurile şi iritaţiile la loc de frunte, că doar se poartă naturalul, unghiile vopsite în culori care rănesc orice ochi şi sunt deja duse pe jumătate (dar, nu-i aşa, cui îi pasă?)… uomăns! Ueic ap!

Unde naiba a dispărut ideea aia de femeie pusă la punct, care arată impecabil şi lasă în urma ei o dungă invizibilă, dar atât de specifică de parfum discret? Femeia aia care arată a femeie, care e frumoasă şi conştientă de asta, prin urmare se pune în valoare? Eu nu zic să cădem în extrema cealaltă, să ne cocoţăm toată ziulica pe stiletto-uri, că tot omul vrea să se mai simtă lejer din când în când, să poarte un pantof sport şi-un pantalon de training, plus că acasă la el fiecare arată cum are chef. Dar hai să facem cumva să ne îmbrăcăm şi comod, şi frumos. Că nu ştiu ce detest mai mult – piţipoancele extra shiny sau fetele care se lasă aşa, în derivă, fără să se preocupe puţin de aspectul lor exterior.

Ştiu că e cald şi nu vrem chestii lipite de corp, dar sunt atâtea bluziţe vaporoase care arată într-un fel, plus că vara asta chiar se poartă. Aşa că hai, vă ajut eu să scotociţi prin şifonier până găsiţi ceva drăguţ de îmbrăcat, şi vă fac cadou şi-un pieptene, o cremă corectoare fluidă cu acoperire medie şi o oglindă, spre încântarea ochilor ce vă vor privi când mergeţi data viitoare la plimbare prin parc… Hai să n-o mai lăsăm aşa de moale, bine?

Comentarii Facebook

comments

9 Comments on Aspect de gunoieră

 1. Sabina
  July 22, 2010 at 7:45 am (8 years ago)

  Vai de mine cum arata Amy aka Casa-de-vinuri 😐 Si vezi ca e uimin, nu uomans 🙂 Si corecteaza linkul de twitter de sus 😛

  Reply
 2. Lucian
  July 22, 2010 at 7:46 am (8 years ago)

  I feel u 🙂 Prostia si moda merg de multe ori mana in mana. Eu unul nu as accepta sa ma aflu in compania unei asemenea persoane. Haina nu il face pe om, adevarat, insa il scoate in societate.

  Reply
 3. Deme
  July 22, 2010 at 8:34 am (8 years ago)

  @Sabina: Ştiu că pluralul corect e women, dar uomăns sună mai… în ton cu articolul :)) Mda, de linkul de twitter am uitat cu desăvârţire când mi-am schimbat numele 😀 Mersi 🙂

  Reply
 4. Cris
  July 22, 2010 at 4:46 pm (8 years ago)

  Ești o proastă insipidă ca și blogul tău și viața ta bestial de banală. 🙂 Îți recomand lookbook, altamira models off duty, stil in berlin, the style scout și te invit să faci statistici cu câte ipostaze 'puse la punct' vs. 'trashy' vezi. 🙂 Te va surprinde câte fete preferă să arate 'neîngrijit'. Și doar pentru că alegi să te simți bine și comod și nu vrei să te tencuiești cu fond de ten nu înseamnă că o să arăți ca Amy Winehouse. Sunt convinsă că o să m-ajuți să mă-mbrac și să mă fardez corespunzător…ahahahaaaaaaaa…regret că ți-am făcut trafic, dar trebuia să-ți spună cineva cât de neinteresant e blogul tău. Salut!

  Reply
 5. daninho
  July 22, 2010 at 5:26 pm (8 years ago)

  @Cris ce-ar fi să faci tu o sondaj de opinie și să vezi câte fete și-ar dori să arate precum Amy Winehaos…

  P.S. Eu nu las commenturi pe bloguri neinteresante, tu lasi? :)))

  Reply
 6. Raka
  July 22, 2010 at 5:40 pm (8 years ago)

  @Deme: draga, multa lume are neuronii plecati in concediu. Sa speram ca nu permanent, desi asta nu e problema noastra decat la nivel de societate 🙂

  @Cris: argumente, draga, nu frustrari 🙂 Ma amuza cum si tagma pitipoancelor ofuscate isi baga nasu-n web 2.0 fara o urma de bun simt si ratiune, macar de-un nivel elementar.

  @Daninho: tu chiar crezi ca o persoana de genul sus-semnatei are vreo idee de statistica si variabile dinamice? 😉

  Reply
 7. Anonymous
  July 22, 2010 at 5:46 pm (8 years ago)

  Fetita asta nu a auzit ca rea sau buna, e tot publicitate.Probabil porti ochelari, esti o imputita, si viata ta e o mizerie, din moment ce ai timp sa scrii comment-uri de 8 randuri pe un blog total neinteresant! si pt stirea ta, esti o analfabeta fata de persoana care detine acest blog 😉 semnat,cu drag, M.

  Reply
 8. Deme
  July 22, 2010 at 6:52 pm (8 years ago)

  @Cris: Hmm, şi proastă, şi insipidă? Mooamă, nici dacă îmi propuneam nu-mi ieşea o atare combinaţie. Eu nu fac statistici, că nu ştiu multă matematică, prin urmare notez ce văd, că atâta mă duce mintea 🙂 Cât despre îmbrăcăminte comodă, te rog să reciteşti 2 fraze:

  Eu nu zic să cădem în extrema cealaltă, să ne cocoţăm toată ziulica pe stiletto-uri, că tot omul vrea să se mai simtă lejer din când în când, să poarte un pantof sport şi-un pantalon de training, plus că acasă la el fiecare arată cum are chef. Dar hai să facem cumva să ne îmbrăcăm şi comod, şi frumos.

  Şi cu asta am cam spus ce-aveam de spus 🙂

  Reply
 9. Lucian
  July 23, 2010 at 8:10 am (8 years ago)

  @Cris Cam multa frustrare adunata, nu crezi? Noroc ca exista bloguri de genul acesta unde te poti descarca…

  Reply

Leave a Reply