Naţia caserolelor

Pe lângă fetele frumoase, cerşetorii din Europa şi lipsa cronică a chefului de muncă, românii se mai remarcă pe lumea asta printr-o caracteristică: adună multe chestii. Da, suntem exact naţia aia care, atunci când se mută dintr-o casă în alta, are nevoie de 5 tiruri ca să-şi care mărunţişurile. Şi pe lângă că ne place să vedem mormanele de personal belongings, merită notată fascinaţia pentru cutii şi/sau plastice de tot felul.

Vrei îngheţată? Hai să luăm din-aia la kil, e mai rentabilă şi ne rămâne cutia, să punem în ea prăjituri. Ţi-ai luat un suc? Păstrează sticla, să punem bulionul în ea. Flaconul de la medicamente? Ar fi numai bun de pus sarea când mergem la picnic. Borcanul plasticat de la muştar? Sigur, dragă, pune-l acolo, că cine ştie la ce ne mai trebuie. Aceeaşi soartă o au cutiile transparente primite odată cu mâncarea de la fastfooduri, ambalajele de aluminiu de la Nesquik (alternativă de seif), caserolele de la margarină (ghivece moca), dozele de bere (suport de pixuri), cutiile de la diverse creme cosmetice (numai bune de cărat cutare sau cutare chestie când mergem la mare)… nimic nu se pierde, totul se transformă!

În concluzie (moaaamă de când n-am mai scris un articol de doar 3 paragrafe…), fie românii încă mai au de învăţat că solniţele, ghivecele, sticlele şi toate cele se găsesc la preţ destul de bun în supermarketuri, prin urmare n-ar rost să adune munţi prin casă doar pe ideea că “poate, într-o zi, mi-or fi de folos” … fie sunt mari ecologişti şi reciclează la maxim :)) Voi ce ziceţi?

Comentarii Facebook

comments

1 Comment on Naţia caserolelor

  1. Miştotică
    July 18, 2010 at 12:47 pm (8 years ago)

    Reciclăm doamnă, reciclăm! 😀

    Reply

Leave a Reply