Dacă bloggerii ar fi vedete…

Stăteam așa în plictiseala mea și mă gândeam într-o doară: oare cum ar fi ca bloggerii să fie vedete? Vedete nu în “oflain” (căci pe unii asta îi duce cu gândul la un status de messenger, iar pe alții nu-i duce… deloc), ci în viața reală, trăită printre oamenii de rând. Adică să meargă pe stradă și să fie recunoscuți și de cei care n-au prea multă treabă cu internetul.

Oare cum ar fi, ca blogger, să intri într-un magazin și să vezi că vânzătoarea ce se plictisește în timpul programului tocmai îți citește ultimul articol? Oare cum ar fi să te recunoască cineva cât timp stai la coadă să cumperi o pâine (știu, asta se chiar întâmplă din când în când) și cineva să îți ceară un autograf sau să-și facă o poză cu tine? Oare cum ar fi să primești o masă gratuită sau un vin din partea casei, doar pentru că ești o celebritate? Oare cum ar fi ca ziarul CanCan să anunțe că tocmai te-ai logodit sau că ți-ai botezat copilul? Să fii dat drept exemplu (pozitiv sau negativ), de către o mamă, puștiului ei? Să te fileze Cârcotașii sau să te parodieze Divertisul? Să fii invitat la știri să-ți dai cu părerea despre un subiect sau altul? Să-ți faci vilă din veniturile aduse de blogul/blogurile tale?

Eu cred că ar fi tare, însă doar până la un punct. Punct în care te-ai sătura să fii centrul atenției (deși, teoretic, toți ne dorim asta pentru noi, odată ajunși acolo nu mai știm cum să scăpăm) și bârfa tuturor, te-ai sătura de interviuri, talk-showuri, agitație, ținute vestimentare sub lupă, tot mai multe critici și tot mai puține aprecieri. Și-atunci ți-ai închide blogul și te-ai muta pe-un creier de munte sau pe-o plajă pustie, ca să fii singur, liniștit, trăindu-ți viața exact așa cum crezi de cuviință. Și, după un timp, probabil că ai lua-o de la început…

Comentarii Facebook

comments

8 Comments on Dacă bloggerii ar fi vedete…

 1. cerbulvechi
  October 4, 2010 at 6:22 pm (8 years ago)

  Cu un blog nu se face nici primavara nici o vedeta. Poti sa fii superstar doar daca te expui brutal in offline. Blogul va ramane in background, un fel de : uite-l si pe ala care poarta numai blugi evazati.

  Reply
 2. Sadak
  October 4, 2010 at 6:23 pm (8 years ago)

  Daca aveam banii necesari, plecam de-acum, fara sa mai devin vedeta 🙂

  Reply
 3. dan necsa
  October 4, 2010 at 8:07 pm (8 years ago)

  Dar mai sunt astfel de oameni printre noi, chiar daca nu au ajuns inca la acel nivel! Totusi au toate sansele!:)

  Reply
 4. Deme
  October 4, 2010 at 8:15 pm (8 years ago)

  @Sadak: Dacă aveam bani, plecam şi eu, dar nu în pustietate…

  @Dan: Măi, la mine reperul meu de oameni obişnuiţi sunt părinţii şi colegii mei. Şi până acum, colegii nu au auzit de niciun blogger, iar părinţii ştiu doar de timişorenii cu care mă întâlnesc mai des şi despre care vorbesc şi acasă. Deci mai este până să ajungă cineva vedetă…

  Reply
 5. Anonymous
  October 4, 2010 at 8:45 pm (8 years ago)

  Cum e sa iti citeasca blogul o administratora de camin si sa te faca nesimtit pentru ca ai scris ceva despre caminu ei?

  Cum e sa iti citeasca blogul unele de la serviciul social si sa incerce sa te dea afara din camin pentru ca le deranjezi?

  O fi si asta un fel de celebritate…nu prea benefica :))

  Mai e si partea draguta cand te duci in vizita la cineva si vezi ca un coleg de camera are blogul tau ca home page 😀 Sau iti surprinzi colegii de grupa povestind despre un subiect pe care l-au citit pe blogul tau. Sau prima pagina a blogului sa iti apara pe unul din afisajele electronice din facultate.

  Toate astea iti magulesc orgoliul dar te si obliga. Si in plus toate sunt trecatoare. Mai ales in ziua de azi cand avalansa de informatii e tot mai mare si durata de viata a lor tot mai mica.

  Reply
 6. Miştotică
  October 5, 2010 at 10:12 am (8 years ago)

  Pleci de la o prezumţie greşită. Nu toţi ne dorim să fim vedete/centrul atenţiei. Unii se mai şi ascund 😛 .

  Reply
 7. Deme
  October 5, 2010 at 10:25 am (8 years ago)

  @Anonim: Sau să îţi promoveze profa de info blogul pe la toate laboratoarele ei…:))

  @Miştotică: Posibil să mă înşel spunând că fiecare vrea să fie eroul propriei vieţi 🙂

  Reply
 8. SingurEu
  October 15, 2010 at 3:28 pm (8 years ago)

  Lucrurile se fac exact pe dos: de la consacrarea publică prin alte mijloace, la scris (din arhicunoscuta şi veşnica pornire narcisistă) pe blog.
  Nu (prea) ajunge lumea în top doar prin scris. Ajunge prin expunere publică.
  Deci există vedete în blogosferă:
  – ajunse vedete din scris şi
  – vedete tv/otv/cancan/kakan care scriu şi apar în blogroll-uri exclusiv pentru expunerea media.

  Reply

Leave a Reply