Ceasul nu măsoară timpul

Cu mulți, mulți ani în urmă, oamenii au vrut să măsoare timpul. Să-l încadreze cumva, să-l împartă, într-o încercare de a-l cunoaște, de a-l supune unei reguli. S-au făcut ceasuri solare, calendare, apoi noi ceasuri, tot mai sofisticate. Și totuși, acestea nu sunt instrumente adevărate de măsură, pentru că timpul le-a păcălit mereu și nu s-a lăsat niciodată cunoscut cu adevărat.

Cu un program tot mai haotic, în care ziua dormim și noaptea muncim, de multe ori ne pierdem orientarea. Ni se năzare luni că parcă ar fi joi, o zi liberă e luată automat drept weekend, într-o zi murim de somn la amiază, iar în următoarea ne rezolvăm jumătate din agendă până la ora 10. Ziua de ieri ni se pare îndepărtată, copilăria parcă a fost în urmă cu o oră. Așa că timpul nu se mai măsoară pe ceas. O simplă mașinărie nu-i poate surprinde fluiditatea. Și atunci?

Timpul se măsoară în oamenii frumoși cu care te înconjori. În clipe și momente. În senzații. În experiențe. În realizări. În eșecuri. În lacrimi. În sclipiri de geniu. În depresii. În energie. În petreceri. În litri de benzină. În cupoane de tren consumate. În ghețari topiți. În nașteri și decese. În melodii. În schimbări de garderobă. În kilograme în plus. În riduri. În inspirație. În creație. În sentimente.

Timpul ține de percepția fiecăruia. Timpul e relativ. Timpul ești tu.

Comentarii Facebook

comments

9 Comments on Ceasul nu măsoară timpul

 1. Duntz
  December 14, 2010 at 10:47 pm (8 years ago)

  E trist că nu simţim cu zboară timpul pe lângă noi şi nu ştim cum să îl preţuim la adevărata valoare…

  Reply
 2. INTJ
  December 15, 2010 at 6:18 am (8 years ago)

  inceput promitator. urmeaza sa-ti raspunzi la intrebarea: tu cine esti?

  Reply
 3. de ce?
  December 15, 2010 at 11:10 am (8 years ago)

  eu? :))))

  Reply
 4. Deme
  December 15, 2010 at 1:12 pm (8 years ago)

  Amândoi :))

  Reply
 5. ordinarul
  December 29, 2010 at 10:34 pm (8 years ago)

  Deci timpul se masoara in momente?

  Reply
  • Deme
   December 30, 2010 at 10:22 pm (8 years ago)

   Timpul se măsoară în ceea ce consideri tu important. Momente. Sentimente. Flori uscate. Drumeții pe munte. Piese învățate la chitară. Sky is the limit 🙂

   Reply
 6. MARA
  March 23, 2011 at 5:40 pm (7 years ago)

  Daruind clipele tale frumoase cuiva, ii arati cat de mult il iubesti. Daruind acelui CINEVA ganduri fumoase, indreptandu-le catre el cu toata puterea gandului si sufletului tau, ii daruiesti parte din timpul destinat tie, acea parte care contine particule de fericire.-FERICIRE in PICATURI de TIMP!

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Ceasul nu măsoară timpul

Leave a Reply