Destinații pentru o viață

A trecut 1 decembrie. Ziua în care românii se împart în două tabere – una care înjură tot, și una care brusc devine patrioată. Am vrut să scriu și eu ceva, dar aș fi fost urgent expediată la categoria atât de la modă: “hateri”. Eu nu am vrut să fiu considerată în trend. Mi-am dorit doar să spun că nu mai cred. Nu mai cred că România e țara în care merită să-mi planific viitorul. Nu mai cred că e țara care va auzi primul scâncet al viitorul meu copil. Nu mai cred că cele 3 culori (cu atâtea variații) pe care le-am găsit pe abecedar trebuie neapărat să definească pentru mine termenul de acasă. Așa că n-am scris.

Acum însă e o zi obișnuită, o zi în care am dreptul să îndrug ce vreau și să visez la ceea ce nu se obține prea ușor: fuga. Mulți dintre voi poate știți că îmi doresc ca, undeva în viitor, să plec din țara mea, să caut binele dincolo de granițele între care am fost crescută. Unde-aș vrea să plec? Am în minte 2 destinații:

1. Franța

Tot timpul am avut ceva cu Franța. De mică am vrut să-i învăț limba, visam să mă mărit în Turnul Eiffel și să mă deplasez spre muncă pe cochetele străduțe pariziene. Da, știu, clișeicul Paris. Care de fapt nu-i așa de frumos când te transformi din turist în cetățean obișnuit. So what? Oricum nu în Paris m-aș muta acum, dacă aș avea ocazia, ci în Marsilia. Așa mi s-a pus mie pata acum 3 ani, când am petrecut 1 oră pe-acolo.

Știu că o oră e puțin, dar a fost de-a dreptul fascinant. Mi-a plăcut mult mai mult decât luxosul Monte Carlo, unde am rămas jumătate de zi. Deși se spune că e cel mai murdar port al Europei…cred că ăștia n-au văzut Constanța. Și are palmierii ăia plantați în mijloc de intersecție, și vasele alea strălucitoare ancorate, și balcoanele alea din fier forjat cu flori ce cad în perdele, și aerul ăla de vacanță, mai ales vara… I just fell in love.

2. Tahiti

V-am înnebunit cu Tahiti ăsta. De fiecare dată când mi-e frig zic că mă mut acolo. Păcat că încă n-am bani de avion…

Ce mă fascinează? În primul rând e o insulă exotică, cu peisaje trăznet, deci fiecare zi ar fi ca o vacanță. Apoi, temperatura e numai bună – între 21 și 31 de grade, adică aș purta rochiile vaporoase de iunie chiar și atunci când îmi beau paharul de șampanie cu ocazia revelionului (sărbătorit pe plajă, desigur). Și zău că nu mi-ar păsa în ce oraș stau, atâta timp cât am oceanul acolo, să-mi odihnesc ochii și mintea în valurile lui…

Bonus: limba oficială e franceză. Ce-aș putea să mai cer? 🙂

Ca idee îmi place și Brazilia, cu căldurile ei, cu căldura oamenilor, cu străzile colorate și bronzații ăia sexy, dar cred că toate astea m-ar distrage teribil de la orice activitate muncitorească aș încerca să întreprind. Tentantă e și Italia, cu vinurile ei, cu pastele și pizza aia divină “de la mama ei”, cu farmecul ei și limba melodioasă (acum am rămas cuplată pe cuvântul “attraversiamo” – trebuie să știi despre ce e vorba în Eat, pray, love ca să înțelegi)…dar dacă mă gândesc puțin, nu-i un loc în care să pot rămâne. E prea multă ură împotriva românilor…plus că tata m-ar renega de m-aș mărita cu un “mascalzone” :))


Acum nu mă întreba detalii mai concrete, gen ce-aș munci sau cum mi-aș organiza viața prin cele străinătățuri, pentru că încă nu am toată imaginea clară în minte. Momentan știu doar că vreau. Trebuie doar să găsesc o cale să și obțin. Întotdeauna există una.

Comentarii Facebook

comments

10 Comments on Destinații pentru o viață

 1. Dinesco
  December 5, 2010 at 12:06 am (7 years ago)

  Si eu am Marseille la optiuni, dar e scumpe casele pe acolo, am studiat problema…
  Si eu vreau sa ma teleportez de aici, tot in zone tropicale.. daca reusesc sa termin casa si sa o vand vara urmatoare cu siguranta am sa o si fac.
  Exista multe destinatii, unele mult mai ispititoare..
  De pilda un apartamanet in Chile cu vedere la Pacific e in jur de 12-15.000 euro ! Cu alti 10.000 pornesti o terasa pe plaja 🙂
  Dar sunt posibilitati si mai tentante!
  Deci n-ar strica sa mai studiezi:)

  Reply
  • Deme
   December 5, 2010 at 10:49 am (7 years ago)

   Păi stai liniștit că mai studiez, n-am zis că plec mâine. Și oricum eu nu mi-am făcut visele după preț…

   Reply
 2. Levi
  December 5, 2010 at 4:03 am (7 years ago)

  Hai cu mine in Australia.

  Reply
  • Deme
   December 5, 2010 at 10:49 am (7 years ago)

   Australia parcă e prea peste fața lumii :)) Și ăia vorbesc o engleză tare dubioasă…

   Reply
 3. alecs
  December 6, 2010 at 11:02 pm (7 years ago)

  Marsilla…Monte Carlo…noroc cu Taize ha?:>:))ce amintiri de acolo:D

  Reply
  • Deme
   December 7, 2010 at 6:09 pm (7 years ago)

   Dap 🙂

   Reply
 4. uishu
  December 7, 2010 at 9:20 pm (7 years ago)

  zici de abecedar… dar nu sunt foarte sigur ca tu ai mai prins abecedarul :p (cam 90% ca nu!)

  Reply
  • Deme
   December 8, 2010 at 2:00 pm (7 years ago)

   Păi dacă nu îl prindeam, nu aduceam vorba de el 🙂

   Reply
   • uishu
    December 8, 2010 at 6:21 pm (7 years ago)

    posibil..dar nu cred ca mai era cel cu copertile groase de carton :D… cel cu “Ana are mere.” 😀

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Destinații pentru o viață

Leave a Reply