Valuri

Valuri în plină iarnă. Valuri înghețate, de oameni înghețați, care se întorc cu bagaje înghețate și suflete calde pentru a repopula un complex demult înghețat. Oameni care au plecat acum două-trei săptămâni, vrăjiți de miros de vin, cozonac, brad de plastic și casă părintească, să se bucure de vacanță prin orașele natale, lăsându-mă aici singură cuc.

Mi-era dor de mizeria din bucătărie. De mirosul de la shaormării (multe au fost închise pe vacanță). De sunetul tocurilor pe palier la 3 dimineața. De uși trântite și drame trăite la telefon pe holurile căminului. De sunetul mașinilor de spălat, însoțit de un miros curat de detergent și balsam de rufe. De tanti de serviciu, care s-a întors din vacanță și mi-a șters din fața ochilor mizeria lăsată de singurii 2 tipi  ce-au rămas pe etajul meu în vacanță (și care ascultau manele în 26 decembrie). De colega de cameră. De toți prietenii mei împrăștiați care încotro, cu care am început deja să-mi planific cafelele de an nou.

Mi-era dor și să scriu pe blog. Degeaba am rămas fără ocupație în Timișoara aproape 2 săptămâni, valul de oameni migratori mi-a furat parcă tot cheful și am rămas seacă și singură, plutind prin cameră și navigând pe site-uri la întâmplare, fără să-mi pot aduna energia ca să încropesc și eu măcar trei rânduri. Dar acum valul s-a întors. Și încet încet, simt cum se întoarce și cheful meu, animat de ei, dar și de energia unui nou început de an. An în care încerc să pășesc cu două picioare drepte și în care am încă un val, de data aceasta de noi promisiuni de respectat. Un val pe care am de gând să-l las să mă conducă… fie ce-o fi.

Comentarii Facebook

comments

3 Comments on Valuri

 1. INTJ
  January 3, 2011 at 4:44 pm (7 years ago)

  La Multi Ani! >:D<

  Reply
 2. CristinaTM
  January 4, 2011 at 8:35 pm (7 years ago)

  Mă, lasă-te dusă de val, dar nu-l lăsa să te conducă. Ai toate şansele să te îneci 😉

  Reply
  • Deme
   January 4, 2011 at 9:54 pm (7 years ago)

   Știu. Dar până acum nu m-am înecat niciodată, deci cred că am învățat să mă joc în apă 🙂

   Reply

Leave a Reply