Pentru noi începuturi

Motto: Goals in writing are dreams with deadlines. 

Întreba cineva pe twitter astăzi dacă ziua de 1 a lunii semnifică ceva pentru cineva. Okey, nu ne referim aici la semnificațiile deja consacrate (revelion, mărțișor, ziua cu păcăleli, ziua muncii, ziua copilului, ziua României), ci la ideea de new beginning.

Știți prea bine că de fiecare dată când trebuie să ne apucăm de o chestie și nu ne prea trage ața, o amânăm. De mâine mă apuc de sală… de sâmbătă mă apuc de germană… de luna viitoare mă pun să-mi strâng niște bani deoparte… la anul o să-mi caut un job mai bun… Și de cele mai multe ori, trece ziua de mâine, și cea de sâmbătă, și săptămâna, luna, anul și nu se face nimic. Pentru că nu ne setăm niște termene valabile. Sau le setăm pe termene prea lungi (cum se întâmplă cu New Year Rezolutions) și până se face anul, unele lucruri se pierd pe drum.

Nu arăt pe nimeni cu degetul, pentru că nici mâinile mele nu sunt spălate cu Domestos. Am pierdut multe obiective din vedere de-a lungul anilor, și s-a întâmplat de multe ori să simt că Procrastinare ar trebui să facă parte din numele meu. De multe ori mi-a fost lene. Sau pur și simplu n-am avut chef, și de fiecare dată mi-am găsit o scuză plauzibilă, ca să îmi amăgesc conștiința și să nu mai țipe la nepăsarea mea. Dar toată atitudinea asta trebuie să aibă, undeva, pe ambalaj, o dată de expirare. Și data respectivă e azi.

E o zi de luni, 1 august. Început de săptămână, început de lună, început de… altceva. Pentru că #vreau. Vreau să fac mai multe decât până acum. Vreau să nu mai las să treacă timpul și viața și oamenii pe lângă mine. Vreau să scap de apatiile care amenință să mă ia în brațe câteodată. Vreau să fac curat în casă, dar mai ales în minte, să scap de toate lucrurile care nu-mi mai trebuie și să aerisesc. Vreau să învăț lucruri noi. Vreau să cunosc oameni noi. Vreau să plec… dar momentan mai stau pe-aici, pentru că toate au un timp al lor, și pentru moment trebuie să rămân.

Vreau ca ziua de 1 august să însemne ceva pentru mine. Așa că azi îmi fac o listă pe termen scurt – o lună. Câteva lucruri mai ușoare (ca să nu mă demoralizez) și câteva mai grele (ca să îmi antrenez ambiția), și vreau să văd câte reușesc să bifez în următoarele 31 de zile. O să încerc să-mi formez niște obiceiuri, să le fac un fel de perioadă de teste (ca și cu TweetDeck-ul – pe care, btw, l-am adoptat între timp) și să văd dacă se prind de mine. Încep cu un termen rezonabil, ca să nu mă sperii… și pot doar să sper că el se va prelungi din reflex. La 1 septembrie fac un bilanț să văd cum stau, iar dacă metoda e eficientă, continui pe aceeași idee. Sounds like a good plan. 

 

Comentarii Facebook

comments

4 Comments on Pentru noi începuturi

 1. CristinaTM
  August 1, 2011 at 5:06 pm (7 years ago)

  Chiar ca sounds like a good plan. Bafta, tin pumnii 🙂

  Reply
 2. adizzy
  August 2, 2011 at 2:07 am (7 years ago)

  eu imi tot propun ca las ca de la 1 incep sa tin cura de slabire sau sa fac sport si nu imi iasa, de planurile pentru an nici nu mai zic, cate au esuat(sau au fost uitate) Poate ar trebui sa fac si eu ca si tine, mini lista. Good luck

  Reply
 3. Deme
  August 2, 2011 at 8:29 am (7 years ago)

  Thanks, girls! 🙂

  Reply
 4. INTJ
  August 2, 2011 at 7:08 pm (7 years ago)

  lol … mirajul planurilor ma amuza intotdeauna. chiar daca reusim sa taiem de pe lista toate punctele, satisfactia e doar una de moment … si clipa nu sta pe loc. in contrast, orice nu-i pe lista, orice “nebunie de moment” va produce satisfactie in timp, la fiecare rememorare. nu scriu nimic nou, stim cu totii asta … da’ totusi suntem indemnati sa ne facem planuri (adica sa alegem varianta cea mai prosta pe termen lung).

  Reply

Leave a Reply