Călătorului îi stă bine cu drumul

Eu nu sunt genul plimbăreț. Nu evadez din oraș la final de weekend, nu-mi iau rucsacul în spate să pornesc prin munți, nu mă trezesc sâmbăta dimineața cu harta în mână, planificând o drumeție. Din lipsă de timp, chef, bani, mașină personală sau companie potrivită, chestiile astea nu-și găsesc locul în viața mea. Așa că poate reușiți să vă imaginați cât de obositor a fost pentru mine ca toată săptămâna trecută să fiu pe drumuri.

Episodul unu: București

Luni pe la amiază am pornit în ceea ce urma să fie prima călătorie de lucru – călătorie de 3 zile, nu plimbare până la Arad la vreo conferință de presă și întors acasă 4 ore mai târziu. Am butonat pe mașină până am rămas fără baterie, am ajuns la hotel târziu, ne-am întâlnit cu clienții, iar pe la 12 am reușit să rămân și eu singură în camera-mi de hotel. Obosită (noaptea din urmă dormisem vreo 5 ore), dar având treabă de făcut, n-am reușit să mă bucur de patul uriaș decât în jurul orei 2.

Marți. Trezirea la 6, o zi agitată, un eveniment de care am scăpat cu bine… ora 18 m-a readus în camera de hotel, cu un comunicat și 3 articole de modificat și rescris, cu confirmări pentru evenimentul ce urma să fie vineri, cu liste, invitații, mailuri, ecusoane, stres. Pe când eram pe punctul de a renunța la planurile mele sociale, conștientă că nu le pot avea pe toate, șefa îmi spune să trimit totul pe mail clienților și să plec în oraș, că am muncit destul. Mbuun… vreo 4 ore în oraș, ajuns la hotel pe la 1, făcut bagaje, pus la somn la 2.

Miercuri. Trezirea la 6, mic dejun, pornit la drum și butonat până am terminat bateria atât a laptopului meu, cât și a laptopurilor celor 2 șefe. Ajuns în Timișoara pe la 3 pm, mers la birou, hârtii, mape de presă, pregătiri pentru vineri, stat vreo câteva ore peste program, ajuns acasă, despachetat-împachetat, finalizat liste și citit toate mailurile, ferchezuit, culcat la 1.30.

Episodul doi: Craiova

Joi. Trezirea la 6.30, mers la birou la 8, pregătit materiale, scris și trimis invitații pentru evenimentul de sâmbătă, plecat la ora 10 spre Craiova, răspuns la mailuri tot drumul. Ajuns la hotel după jumate de oră de învârtit în jurul lui, luat prânzul, revenit în cameră pentru ședință cu clienții, băut un vin cu șefa, apoi vreo 2 ore de muncă. Ieșit la cină la o oră anormală (9 seara), asistat la chef oltenesc cu chiuituri și dănțuiri, mâncat copios și întors la hotel, că încă mai aveam de scris comunicatul pentru a doua zi, de centralizat participanții și de aranjat niște treburi. Pus la somn pe la 2.15.

Vineri. Trezirea la 6.30, mic dejun, eveniment, agitație, pregătiri pentru evenimentul de a doua zi, apoi plictiseală. Mă apucă somnul și începe să mă ajungă oboseala, așa că abuzez de o sticlă de Cola. Plecat pe la ora 4 pm, ațipit vreo 30 minute pe mașină, ajuns acasă, despachetat-împachetat, lungit la povești la telefon, culcat la 1.00.

Episodul trei: Alba Iulia

Sâmbătă. Trezirea la 5, plecat cu autobuzul spre Alba Iulia, dormit 85% din drum, ajuns pe la 11, mâncat, făcut curățenie. Picat lată de oboseală pe la 2.30 și dormit 4 ore, până a venit mama să vadă dacă sunt ok. Povești, mâncat iar, un sfert dintr-un film și culcat la 10.20.

Duminică. Trezirea la 7.3o, plecat spre Timișoara, dormit pe bucățele mare parte din drum, ajuns acasă, despachetat, curățenie, baie, lene. Am dormit 22 de ore de vineri până azi, adică cu o oră mai mult decât în toate nopțile adunate de luni până vineri. Și încă simt că mai am de recuperat…

 

Comentarii Facebook

comments

7 Comments on Călătorului îi stă bine cu drumul

 1. Lucian din Craiova
  March 11, 2012 at 11:30 pm (6 years ago)

  Buna, chiar asa de plictiseala in Craiova? Oricum ma bucur ca are macar un episod din seria La Plimbare :). Somn usor, ai nevoie mai mult decat mine se pare.

  Reply
 2. Deme
  March 12, 2012 at 12:16 am (6 years ago)

  Dacă voi v-ați plictisit înăuntru, unde de bine, de rău se mai auzeau niște discuții, cred că-ți dai seama ce fascinant era pe hol, de una singură (sau mai rău, încercând să îl evit pe moșu’ în costum sclipitor) 😀

  Reply
 3. Lucian din Craiova
  March 12, 2012 at 12:23 am (6 years ago)

  Discutii foarte importante. La intalnire s-a stabilit care este problema cercetarii in Romania. Si concluzia: …… ESTE O PROBLEMA A CERCETARII. :)) Daca tu te-ai plictisit afara eu m-am plictisit inauntru. Asa ca nu stiu cine a fost mai castigat :)).
  PS: Mosu chiar arata misto, ca Michael Jackson. :)))

  Reply
 4. CristinaTM
  March 14, 2012 at 11:45 am (6 years ago)

  O săptămână cu spor, ha? Eu mă bucur pentru tine, că prinde bine din când în când evadarea dintre cei 4 pereți, chiar și de-i în scop muncitoresc. Ce serie de evenimente ai avut că m-a lovit curiozitatea.

  Reply
  • Deme
   March 14, 2012 at 12:12 pm (6 years ago)

   Hai că-ţi povestesc pe mail 🙂

   Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Călătorului îi stă bine cu drumul

 1. Hoteluri… - Livin' la vida Deme
  March 31, 2012 at 8:54 pm (6 years ago)

  […] spuneam acum vreo 2 săptămâni că eu nu sunt genul plimbăreţ, ci mai degrabă om ce-şi vede de treaba lui şi în weekend […]

  Reply

Leave a Reply