Hoteluri…

Vă spuneam acum vreo 2 săptămâni că eu nu sunt genul plimbăreţ, ci mai degrabă om ce-şi vede de treaba lui şi în weekend hodineşte sau lucrează în jurul casei. Deci experienţa mea cu dormitul prin hoteluri este extrem de restrânsă – îmi aduc aminte de un oarecare Flamingo în Eforie Nord de când eram un pui de om, de Corsa Costineşti (unde avea soră-mea bilete de tabără), de Marriott Budapesta de anul trecut, Hotel Parc din Buziaş de astă vară şi… cam atât. Oh well, luna asta am mai adăugat pe listă 3 experienţe şi mă gândesc că ar fi bine să le împărtăşesc, că nu se ştie pe unde ajungeţi şi voi anul ăsta. 

1. Bucureşti – Hotel Caro

Să vă spun sincer, când le-am văzut sigla atât de “antică, veche şi de demult”, m-am gândit că cine ştie pe unde ne-au făcut ăştia rezervări. Însă odată ajunsă la faţa locului, am rămas foarte plăcut surprinsă – camera era foarte spaţioasă, baia la fel, un pat uriaş, mobilier simplu, în stil mai vechi dar totuşi frumos, balcon. Poate mi-ar fi plăcut un decor ceva mai colorat (nu verde prăfuit), dar nu m-a deranjat cel existent, că oricum nu am avut timp să mă uit prea mult în jur.

For some reason, mă aşteptam să găsesc în cameră un fier de călcat – nu era, dar am găsit, în schimb, o chestie montată în perete cu care am reuşit să-mi îndrept cât de cât fusta (am aflat ulterior că este o presă de pantaloni – well, a funcţionat şi pentru ce aveam eu nevoie).  În rest, un mic dejun variat, personal simpatic, curăţenie… chiar mi-a plăcut.

2. Craiova – Hotel Plaza

Cu un aspect exterior mai modern, Plaza promitea din start ceva mai actual şi în camere. Într-adevăr, aici mi-a plăcut tare mult decorul – camera noastră arăta aşa (scuzaţi calitatea pozei, nu am tocmai cel mai şmecher telefon). Păcat însă că spaţiul era destul de mic, cred că e cam jumătate din ce găsisem în Bucureşti.  Am găsit în minibar o ministiclă de vin bunicel, pe care am împărţit-o cu şefa (dacă tot era 8 martie, am sărbătorit şi noi niţel), iar pe pernă ne aşteptau câte o inimioară de ciocolată Heidi, să ne mai îndulcim. Nice touch.

Am reuşit după ceva vreme să prind wireless şi în cameră, deci până la urmă toate au fost bune. La micul dejun nu m-a încântat prea mult cafeaua şi nici ouăle fierte nu erau o opţiune prea bună, din câte am văzut, dar în rest a fost bun şi destul de consistent. Mă declar mulţumită.

3. Sibiu – Hotel Continental Forum

Recunosc că de la ăsta aveam cele mai mari aşteptări. Îl căutasem deja pe Google să văd cum arată, ştiam că hotelurile Continental respectă anumite standarde, deci mi se părea firesc să mă aştept la multe. Dar cred că şi dacă îmi setam aşteptările puţin mai jos, tot aş fi fost surprinsă (ca să nu folosesc vreun cuvânt mai puternic) de unele aspecte.

În primul rând, aici nu am găsit dulapuri (nu că aş fi avut nevoie pentru o singură noapte, dar ar fi fost o problemă dacă stăteam pe 2-3 zile) – doar o piesă de mobilier foarte deschisă, cu câteva umeraşe la vedere şi mult spaţiu gol. Apoi, lângă pat nu erau noptiere, doar un fel de etajeră. Pe lângă asta, mi s-a părut ciudat că distanţa dintre paturile separate era de doar 10 cm, ca şi cum le-ar fi fost frică să nu ne simţim singure. Dar de departe, cea mai ciudată chestie a fost baia (poză aici şi aici)- în viaţa mea nu m-am simţit atât de privată de intimitate. Având doar câţiva pereţi din sticlă parţial opacă, practic nu exista nici măcar un colţişor în care să fii singur tu cu tine. Dacă mergeai la toaletă, cel rămas în cameră te vedea până la genunchi, dacă intrai la duş trebuia să te dezbraci în cameră, pentru că nu exista absolut niciun perete după care să te “ascunzi”… cam nasol, mai ales că e cameră dublă (deci nu matrimonială, să zici că oricum împarţi tot şi nu mai prea contează), în care mai stau şi oameni care nu sunt într-o relaţie atât de apropiată – cum a fost şi cazul meu, de altfel.

În rest, ce să zic… mi-a plăcut că toate camerele sunt albastre, culoarea mea preferată, că am fost întâmpinată din nou cu ciocolată şi că există un Business Corner la parte, unde am putut lista gratis câteva pagini alb-negru. Dar micul dejun a fost cam slăbuţ, aerul condiţionat din cameră mergea cam anapoda (era setat pe 21 de grade şi pe la 3 dimineaţa ne sufocam la vreo 30), la un moment dat se blocase un lift… Mna, o fi el fancy, dar eu una nu aş mai sta acolo prea curând.

 

Cam astea au fost părerile mele despre cele hotelurile care m-au primit în această lună (despre tarife nu aş putea să vă spun prea multe, dar fiind că nu am plătit eu – doar la Sibiu ştiu că era 80 euro camera double twin). Dacă toate cele 3 s-ar afla în acelaşi oraş şi ar trebui să aleg între ele, cred că ordinea în care le-aş lua ar fi exact cea de mai sus – Caro, Plaza, Continental. O fi Caro mai clasic, dar are câteva chestii ale lui prin care compensează floricele de pe pereţi de la Plaza sau aspectul glossy al Continentalului 🙂

 

Comentarii Facebook

comments

4 Comments on Hoteluri…

 1. Octavian Lazar Director Hotel Caro
  April 1, 2012 at 8:24 am (6 years ago)

  Buna dimineata,

  Multumim pentru aprecieri. Sunt de acord cu tot ceea ce ati spus. Si noi ne dorim mai mult si vom face schimbari nu numai la receptie si exterior asa cum s-au facut in aceasta primavara. Este greu sa iei o decizie de genul: ce ar trebui sa facem mai repede pentru oaspetii nostri cand trebuie sa inmultim orice investitie cu 215 camere cate avem in acest moment. Recunosc si imi place cand si oaspetii nostri descopera acest lucru, ca avem ceva altfel, care greu insa poate fi descris in cuvinte.
  Ca un detaliu: avem trei tipuri de camere: 2,3 si 4 stele. Camera pe care ati ocupat-o este clasificata la 3 stele.
  Va multumim pentru tot si va mai asteptam.
  Octavian Lazar General Manager

  Reply
  • Deme
   April 1, 2012 at 1:35 pm (6 years ago)

   Mai rar se întâmplă să primesc un feedback atât de prompt 🙂 Îmi dau seama că fiecare mică schimbare pe care eu o observ în cameră înseamnă pentru hotel o investiţie în 215 schimbări identice… oricum, după cum spuneam, eu am fost mulţumită cu ceea ce deja există, aşa că orice veţi reuşi să îmbunătăţiţi pe viitor va veni ca un bonus 🙂

   Reply
   • Alin Matei
    April 30, 2012 at 11:47 pm (6 years ago)

    Draga mea ai omis (poate ai uitat) o experienta prin Europa cand aveai vreo 16 anisori, unde ai mai “vizitat” cateva hoteluri,dar nu e nimic, oricum nu erau importante. In rest la cat mai multe nopti acasa.

    Reply
    • Deme
     May 1, 2012 at 8:35 am (6 years ago)

     Ah, da, uitasem de Torino și Roma 😀

     Reply

Leave a Reply