6 lucruri pentru care îmi respect şefa

A.S. Nu, nu sunt plătită extra ca să scriu toate astea – cel mai probabil, ea nu va afla vreodată că a constituit subiectul unui articol pe blogul meu, pentru că nu îl citeşte. Şi nici nu candidează la vreo funcţie publică, ca să aibă nevoie de vorbe bune care s-o susţină. Pur şi simplu, sunt nişte lucruri pe care am vrut să le împart cu voi 🙂

1. Este trendy.

Îmi place tare mult felul în care se îngrijeşte de aspectul său fizic. O tunsoare modernă și tinerească, machiaj discret care o pune grațios în evidență, haine pe corp frumoase și comode, culori vii asortate cu pasteluri, unghii în nuanțe electrice, accesorii puține, dar de efect. Iar acesta este unul din lucrurile care o fac să arate cu cel puțin 10 ani mai tânără. Pur și simplu, impecabilă.

2. Este în formă.

Știu că se preocupă atent de propria persoană, iar combinația de viață echilibrată, somn suficient, dietă și sport se vede în spinteneală, în energia pe care o arată în fiecare zi, în sănătatea de fier. Iar dacă are vreo răceală urâtă sau vreo durere, nu se lasă copleșită de ea și nici nu o auzi să se plângă, ci merge mai departe și-și vede de programul ei, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pur și simplu, admirabilă.

3. Este activă.

Pare genul de persoană always on the go: ajunge la birou devreme, face slalom printre programările din agendă, are grijă de familie, iese cu prietenele, știe și vede absolut tot ce se joacă la teatru, e abonată la filarmonică și operă, se implică în tot felul de activități extra (cluburi, cursuri, asociaţii). Habar n-am cum are timp de toate, dar știe tot ce mișcă și se implică în tot ceea ce i se pare interesant. Pur și simplu, eficientă.

4. Este hotărâtă.

În viața mea n-am văzut o persoană care să se țină atât de ferm pe poziții când vrea să obțină ceva. Nu contează ce obstacol are în cale, există întotdeauna o soluție de a-l depăși  – cineva cu care poate vorbi, un prieten care să o ajute, o alianță, o argumentare mai bună și mai persuasivă. Dacă apare o situație neprevăzută, nu există “nu se poate face”, ci “oare nu putem să…?”. Poate fi intimidantă, pentru că nu se lasă până nu obține ce-și dorește de la tine. Pur și simplu, perseverentă.

5. Este omul orchestră.

Știe la orice oră ce lucrează fiecare dintre angajați și cunoaște în detaliu stadiul în care se află fiecare proiect. Deleagă, dar nu pierde din vedere. Are o memorie absolut fabuloasă, care nu încetează să mă surprindă și pentru care o admir – reține detalii, persoane, nume, cifre, evenimente și nu are nevoie de remindere, pe când eu, cu mai bine de 20 de ani mai tânără, trebuie să notez tot în agendă, altfel uit jumătate din ce mi-a povestit. Și zău că nu-s aiurită de felul meu. Pur și simplu, extraordinară.

6. Este o profesionistă.

Își cunoaște bine meseria, are experiență, are idei originale, este definiția PR-ului și diplomației, este mereu la curent cu noutățile, este pozitivă și zâmbitoare în cea mai mare parte a timpului, vorbește fluent engleza, germana și franceza și își organizează impecabil activitățile personale și cele ale echipei. Pur și simplu, business woman.

 


Comentarii Facebook

comments

13 Comments on 6 lucruri pentru care îmi respect şefa

 1. Raluca Moisi
  May 28, 2012 at 11:52 am (6 years ago)

  Cred ca dupa articolul acesta multi o sa te invidieze 😀
  Bucura-te de sefa ta, e sursa de inspiratie pura din ce-mi dau seama 😉

  Reply
  • Deme
   May 28, 2012 at 12:00 pm (6 years ago)

   Indeed, şi-mi pare bine că am ajuns să lucrez cu (şi pentru) ea 🙂

   Reply
 2. Lenuta
  May 28, 2012 at 12:12 pm (6 years ago)

  Ești o norocoasă cu așa șefă Camelia 🙂
  Și ea cu asa angajată!!
  Cred că ar trebuii să-ți citească articolul!!

  Reply
  • Deme
   May 28, 2012 at 12:18 pm (6 years ago)

   Referitor la ultima parte… e ok aşa 🙂 Eu, una, ştiu că n-o să merg niciodată să-i spun “vai, am scris despre tine pe blog, vrei să citeşti?” În fond, articolul este despre ea, nu pentru ea 🙂

   Reply
 3. bloodie
  May 28, 2012 at 4:38 pm (6 years ago)

  E bine că poţi, ca femeie, să lucrezi în subordinea unei alte femei. Eu nu pot. Am încercat, pe cuvânt. De două ori chiar, dar n-a mers deloc bine.

  Drept e că ţine şi de om, dar consider relaţia voastră o excepţie de la o regulă. 🙂

  Reply
  • Deme
   May 28, 2012 at 7:03 pm (6 years ago)

   Cred că ne înţelegem pentru faptul că avem firi asemănătoare: agitate şi always on the go :))

   Reply
 4. Purtan Loredana
  May 28, 2012 at 6:27 pm (6 years ago)

  pe scurt: e tare gagica! 😀

  Reply
 5. alex
  May 30, 2012 at 1:56 pm (6 years ago)

  poate te alegi cu o promovare….:)))

  Reply
  • Deme
   May 30, 2012 at 3:42 pm (6 years ago)

   Heh, după cum subliniam şi în primul paragraf, nu am scris asta pentru a obţine vreun beneficiu, pentru că în orice firmă normală este apreciată munca, nu linguşelile 🙂 Iar eu am norocul de a munci într-o astfel de firmă 🙂

   Reply
 6. vasi
  June 3, 2012 at 10:22 am (6 years ago)

  Eu stiam ca americanii au o superstitie legata de numarul 13 pe care il sar la numerotarea locuintelor. Sa inteleg ca tu ai o fobie fata de cifra 5 sau de vina e “divortul” de matematica despre care pomeneai intr-unul din articole?

  Reply
  • Deme
   June 3, 2012 at 10:25 am (6 years ago)

   Uite măi cine are spirit de observaţie… chiar nu mi-am dat seama, mulţumesc! Aşadar, au rămas 6 lucruri 😀

   Reply
 7. Calin
  June 5, 2012 at 9:41 pm (6 years ago)

  Ma bucur cand vad si oamenii care sunt multumiti sincer de cei care ii coordoneaza. Deobicei oamenii se plang de sefii lor. Cum spunea si Raluca, e clar ca e o sursa de inspiratie si motivatie pentru tine. Asa ar trebui sa fie orice lider dupa parerea mea. Felicitari pentru articol, mi-a placut mult!

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on 6 lucruri pentru care îmi respect şefa

 1. Un pas înainte - Livin' la vida Deme
  May 17, 2013 at 3:18 pm (5 years ago)

  […] aripa unei şefe de excepţie şi alături de o echipă de oameni cu care ţi-e mai mare dragul să lucrezi, am crescut […]

  Reply

Leave a Reply