RATT + Android = Util

Îmi place să văd că la RATT se mai mişcă şi altceva decât tramvaie învechite şi troleibuze aglomerate.  Tocmai mi-a ajuns astăzi la urechi vestea despre o aplicaţie  foarte faină, pentru Android, lansată de RATT – şi care cică există de vreo câteva luni, dar zău că nu am auzit nimic legat de asta. 

Scurt şi la obiect, Public Transport – Timisoara te ţine la curent cu orarul tramvaielor, autobuzelor şi troleibuzelor, spunându-ţi în cât timp vor ajunge în staţie. Am instalat-o acum vreo jumătate de oră şi de atunci stau cu urechea ciulită să prind momentul când trece vreun tramvai şi să pot verifica dacă funcţionează. Din ce am putut observa, merge destul de bine – sau cel puţin tramvaiele 5 şi 8, care trec pe sub geamul meu, se pare că se înţeleg bine cu ea.

Aparent, şmecheria asta există încă din aprilie în Play Store. Descărcarea e gratuită, aplicaţia se mişcă bine, ocupă sub 1 MB şi are chiar şi o versiune Light, postată din martie. Ce mă surprinde, însă, e faptul că nu s-a făcut deloc tam-tam pe seama ei – n-au putut da şi ei un comunicat de presă, ceva, la lansare, să ştie şi muritorul de rând? Am dat acum un search pe Google şi doar Ovi a fost mai pe fază şi a publicat ceva pe fandroid în a doua jumătate a lunii mai, iar linkul a fost preluat de Dan. În rest, linişte.

Prea multă linişte, dacă mă întrebi pe mine. I mean, ce folos că avem aplicaţii deştepte, dacă lumea nu ştie de ele? Voi aţi încercat-o până acum (sau aţi auzit măcar de ea)?

Comentarii Facebook

comments

5 Comments on RATT + Android = Util

 1. Oana
  July 3, 2012 at 4:05 pm (6 years ago)

  RATT in general nu comunica cu publicul, pe mine nu ma mira chestia asta.

  Reply
  • Deme
   July 4, 2012 at 8:39 am (6 years ago)

   Cam trist, având în vedere că au un om care se ocupă (cel puţin teoretic) de comunicare…

   Reply
 2. JMarius
  July 3, 2012 at 4:43 pm (6 years ago)

  Am descoperit si eu aplicatia asta acum vreo 3 luni, foarte utila atunci cand ai nevoie sa prinzi un tramvai sau autobuz, sa stii sa nu stai aiurea prin statie.

  As zice ca functioneaza destul de bine, doar de vreo 2 ori s-a intamplat sa nu vina in timpul in care spunea in aplicatie.

  Reply
 3. marcos
  July 3, 2012 at 10:08 pm (6 years ago)

  nu te-am mai citit demult, tocmai am gasit un comment de-al tau in care imi spuneai “la multi ani” pe 2009 :))

  Reply
 4. bloodie
  July 4, 2012 at 11:23 am (6 years ago)

  Folosesc aplicatia de ceva vreme. E drept, nu circul suficient de mult cu mijloacele de transport in comun pentru a-mi forma o parere corecta, dar pot spune ca la inceput a fost foarte reliable, dar azi dimineata mi-am pierdut autobuzul din cauza ei. Mergeam linistita stiind ca am timp berechet, iar cand am ajuns (cu vreo 5 min inainte de plecarea anuntata de aplicatie), mi-a plecat de sub nas autobuzul. Evident, urmatorul a ajuns peste 20 de min. Ceva similar am patit si acum cateva zile cu un tramvai. Nu cred ca e de vina aplcatia, ci mai degraba API-ul RATT…

  Reply

Leave a Reply