100 days of salsa

Pe 4 iulie am luat o decizie aparent neînsemnată: hai să mă apuc de salsa. N-aveam eu habar pe atunci cât de mult îmi va plăcea şi ce avalanşă de lucruri faine va aduce în viaţa mea 🙂

Nici nu ştiu despre care parte să încep să vorbesc mai întâi. Să vă spun despre oamenii geniali pe care deja pot să îi numesc prieteni, despre paşii pe care nu-mi imaginam că o să îi învăţ atât de repede, despre party-urile foarte mişto, despre ieşirile “în haită” pe la teatru, filme, karting, seri de jocuri şi chefuri în club? Despre flashmob? Despre muzică?  Despre festival?

Contrar aşteptărilor mele, salsa nu e doar un stil de a dansa pe piesele alea care nu te lasă să stai pe scaun. Nu e un curs în care îţi rupi spatele în figuri câteva luni, după care gata, eşti profesionist şi nu mai ai ce învăţa. Nu e nici o sectă, după cum greşit credea o colegă, mirată că tot timpul ieşim noi de noi. Dar ce e?

Salsa e energie. E destindere. E relaxare activă. E vibraţia aia care te trece prin tot corpul când auzi ritmul antrenant. Iar Salsa with Attitude e locul în care toate astea se îmbină cu o gaşcă mare de oameni veseli, cu profesii foarte diferite, dar care se bucură de muzică la fel ca mine, care sunt deschişi la minte şi înclinaţi spre tot felul de activităţi faine. Şi da, tot în mijlocul lor l-am găsit şi pe omul acela oleacă mai special şi mai cu stea în frunte (nu se vede ea în poze, dar eu ştiu că e acolo), care-mi asigură doza zilnică de seninătate şi se îngrijeşte ca zâmbetul să nu-mi părăsească prea des chipul.

Cât despre evoluţie, pot spune că sunt foarte mândră de mine. Vă spun sincer, la începutul verii priveam cu jind la mişcările cursive şi graţioase ale colegilor şi mergeam la party-uri numai ca să îi admir, nu să dansez. Credeam că-mi va lua ani întregi să mă ridic la nivelul lor, însă acum simt că distanţa care părea infinită se micşorează încet-încet, iar eu încep să mă concentrez tot mai puţin la paşi şi la “ce să mai fac cu mâinile ca să nu atârne pe lângă mine”. Cu ajutorul constant al instructorilor, al workshopurilor intensive de la Timişoara International Salsa Summit (unde am învăţat despre muzicalitatea stilurilor tradiţionale de la adevărate legende vii) şi al antrenamentelor pentru flashmob (dese, obositoare, dar foarte rewarding), am ajuns în faza în care salsa e tot mai mult feeling, aşa că-mi permit să fiu eu, să mă exprim liber, să mă unduiesc cum am chef, să desenez cercuri imperfecte, să inventez paşi, să mă simt extraordinar.

100 days of salsa. Se împlinesc azi. O sută de zile din ce în ce mai frumoase, mai vesele, mai pline de energie. O sută de zile care mi-au transformat viaţa într-o continuă explozie de ritm, culoare şi satisfacţii personale.

Comentarii Facebook

comments

1 Comment on 100 days of salsa

Leave a Reply