O duminică, două evenimente

Este deja tradiţie ca de Crăciun şi de Paşti să se organizeze evenimente menite să aducă un zâmbet pe chipul celor mai puţin ajutaţi de soartă – copii orfani, bătrâni uitaţi prin azile, oameni cu nevoi speciale. Cum 25 decembrie e deja după colţ, duminica asta se întâmplă la Timişoara nu unul, ci două evenimente caritabile, ambele organizate de oameni care mi-s simpatici prin ceea ce fac şi modul în care pun problema.

Primul dintre ele începe la ora 16.30 şi îşi propune să readucă basmele la viaţă. Timişoara Toastmasters, organizatorii Dăruind prin poveşti, ne promit o atmosferă de poveste, în care sponsorii, dar şi câţiva membri ai clubului vor încânta audienţa cu povestioare şi surprize. Toate acestea se întâmplă la Calpe Gallery, în incinta Bastionului, iar fondurile strânse cu această ocazie vor face fericiţi 57 de copii distrofici de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu.

Jumătate de oră mai târziu, un alt eveniment se întâmplă la Casa de Cultură a studenţilor – “O seară pentru o viaţă, organizat cu sprijinul FEAA şi al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu. Acesta aduce în atenţie cazul lui Adrian Tout, un tânăr de 17 ani născut  fără patru dintre degetele mâinii drepte și cu o asimetrie a membrelor inferioare. Acesta este îngrijit doar de mama sa, a trecut deja prin 11 intervenţii chirurgicale şi de 4 ani se află sub tratament pentru nanism hipofizar – tratament care este momentan gratuit, însă va trebui achitat integral (cca. 6.000 lei/lună) din ziua în care împlineşte 18 ani. El are nevoie acum de un transplant de degete de la membrele inferioare, precum şi de o pereche de pantofi ortopedici.

Cunoscând această situaţie, câţiva masteranzi de la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor organizează o seară specială, cu muzică Jazz, spectacole de dans, prezentare de modă şi prestaţii vocale. Un bilet costă de 10 lei, putând fi cumpărat fie de la Lia-Dana Bălan (Căminul 15 Complex, Cam 210, Tel. 0720 643 786), fie de la Alexandra Moţan (Căminul Camelia – Bogdăneştilor, Cam 203, Tel. 0749 837 776).

Acum încerc să-mi împart cumva duminica,  aşa încât să ajung la ambele sau măcar la unul dintre ele… these kids deserve it. Tu ce faci duminică?

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply