Şaisprezece zile

Am aşteptat vacanţa de Crăciun (da, vacanţă, pentru că nu am avut niciodată un concediu aşa de lung) de prin octombrie. Am numărat săptămânile şi mi-am setat jaloane – ieşire la Văliug, plimbare la Sibiu, weekend prelungit de 1 decembrie – ca să fac timpul să treacă mai repede, să simt că se mişcă lucrurile şi că vine şi mult-aşteptatul Crăciun.

Şi a venit. Şaisprezece zile libere legate, ceva nemaiîntâlnit din liceu încoace. Aveam, însă, planuri măreţe pentru ele: somn, citit, două ture de curăţenie, reinstalat windows, gătit plus câteva chestii ce ţin de dezvoltarea mea personală şi de felul în care vreau să arate 2013. Somnul l-am bifat – cu câteva excepţii, nu am coborât deloc sub 9 ore/noapte, ajungând chiar la 12-13 uneori, iar asta m-a pus pe picioare. În plus, cred că este primul an în care cele câteva zile acasă chiar mi-au făcut bine şi mi-au redat cheful de toate; am plecat acasă dărâmată pe 22 decembrie , iar pe 27 eram brand new şi parcă aş mai fi rămas.

În rest, în afară de curăţenii şi mâncare, nu mă laud cu nimic. Este destul timp pentru mine, pentru citit, pentru windows, pentru mama naibii. Am pierdut vremea cu stil şi am lenevit cam toată ziua (cu excepţia unei ieşiri la patinoar), uitându-mă la Suits şi la tot felul de filme. În sfârşit, am găsit timpul necesar pentru a fi eu cu mine, refuzând să mă stresez din cauza “task-urilor” programate (tot de mine!) pentru vacanţă… and it feels good. Aşa că încep anul cu forţe proaspete, care sper să reziste celor 2 luni de iarnă pe care le mai avem în faţă şi să răzbată până-n martie, când bateriile se încarcă singure, de la soare, plimbări şi cer albastru.

Comentarii Facebook

comments

1 Comment on Şaisprezece zile

  1. Oana
    January 6, 2013 at 2:59 pm (6 years ago)

    Nici eu n-am facut chiar tot ce mi-am propus ca… a trebuit sa dorm :)).
    Si abia astept primavara, sa aruncam paltoanele si sa luam balerinii si sa stam pe terase!

    Reply

Leave a Reply