Penibil

Ca de obicei, lucrurile rele îmi dau un impuls de a scrie. Nu ştiu dacă e tipic omenesc, românesc sau doar tipic mie, dar funcţionează. Aşa că astăzi, la fix o lună de la ultimul articol, revin pe micile voastre ecrane de laptop, tabletă şi telefon cu imnul staţiunii Mamaia –  un subiect la fel de aprins ca nisipul său în timpul verii.

Bine bine, păi dacă e un imn (care în teorie şi în dex ar trebui să fie un cântec solemn), ce caută “penibil” ca titlu de articol? Foarte simplu: e primul cuvânt care mi-a venit în minte în clipa în care s-a terminat oribilitatea asta de videoclip:

Pe prima treaptă a penibilităţii stă Loredana, această stea nemuritoare a muzicii uşoare româneşti, mare divă cu iz de madonnă, care se crede tânără şi ruptă din soare. Şi ca să întărească rudenia sa cu astrul solar, nu ezită să se împopoţoneze cu fiecare ocazie cu tot felul de sclipiciuri, paiete, combinaţii, pietre, bucăţi de oglindă şi zorzoane, asigurându-se că nu coboară niciodată sub standardele de ridicol cu care ne-a obişnuit. Zău, asta e ţinută de om serios, de 43 de ani?

Nici în clip nu se dezminte, apărând cu nişte ţinute şi figuri de te ia… gro(a)za. Atââât de penibilă.

Cabron, acest Pitbull autohton, e din alt film. El lasă deoparte palmierii şi valurile mării şi apare direct în cluburile de fiţe, adevăratul motiv pentru care piţipoancele şi cocălarii se înghesuie la Mamaia. Păstrează totuşi salvamarii – un Mazăre decoltat, însoţit de trupa lui de fete sexy. Dar tot e penibil.

Alex Velea… cred că numai el ştie ce vorbeşte în piesa asta. În afară de mamba, samba, tanga, Gucci şi Prada, altceva nu am reuşit să pricep, măcar că nu-s tare de urechi. Mă aştept în orice moment să fie contactat de vreun mare rapper american, să-i spună secretul versurilor proaste rostite atât de repede, încât muritorii de rând nu se prind şi le cred geniale. Sau dacă nu, tot îl va suna cineva: ăştia de fac spotul cu “acest medicament se poate elibera” – ar scuti o groază de bani cu timpul de emisie scăzut la un sfert. Penibil.

Să mă mai leg de versurile demne de un repetent de clasa I? Nu mă mai leg. Ah, iar faptul că linia melodică e plagiată cu nesimţire de la nenii ăştia nu cred că mai miră pe nimeni. Având în vedere că se plagiază la nivel înalt (vezi Ponta) şi ştim cu toţii că “peştele de la cap se împute”, mă aştept ca azi-mâine să dea ăştia ceva ordonanţă de urgenţă prin care să se legalizeze practica asta. Dă-le încolo de drepturi de autor.  Penibil.

Singura mea consolare e că pe youtube, piesa are mai multe dislike-uri decât like-uri. Dar totuşi, sunt cel puţin 1000 de oameni care chiar cred că piesa asta e bună. Mi-i şi imaginez cum îşi vor vărsa cocktailurile lor rafinate şi-şi vor scăpa trabucurile pe jos în clipa în care imnul Mamaiei va răsuna pe plajă, dimineaţa devreme, iar ei se vor ridica rapid să se bâţâie pe ritmurile furate. Penibil.

Comentarii Facebook

comments

2 Comments on Penibil

  1. hidroizolatii
    May 31, 2013 at 3:13 pm (5 years ago)

    Ideea e sa ne mai lase și vremea asta sa ajungem pe litoral, ca atâtea ploi am avut în acest an de încât tind sa cred ca m-am mutat în Londra 🙂 si nu stiu cat poate sa ne ajute in acest caz un imn fie el bun sau penibil!

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Penibil

Leave a Reply