A home of my own

Ca orice femeie de pe planeta asta, încă de mică am visat la cele trei lucruri esenţiale: bărbatul perfect (pentru mine), nunta de poveste şi casa visurilor mele. Dacă de existenţa primului punct de pe listă mă îndoiesc, fapt ce pune în pericol serios şi punctul numărul doi (că doar nu mă mărit eu cu mine)… casa a rămas tot acolo, pe lista de chestii pe care îmi doresc să le am într-o bună zi. O vizualizez uneori, atunci când mă uit într-o doară pe site-uri de imobiliare, mobilier sau decoraţiuni, aranjând în mintea mea fiecare tablou, floare, covoraş, prosop de bucătărie sau dulăpior la locul lor. 

Casa mea ideală are o bucătărie mare. În stil american, cu masa aşezată în mijloc şi înconjurată de 4 scaune fancy. Cu o distanţă decentă între masă şi multitudinea de dulapuri şi dulăpioare din jur, ca să am loc să mă desfăşor. Şi în dulapuri sunt aşezate inteligent toate oalele şi ustensilele pe care mi le doresc, plus ingrediente şi condimente strecurate în borcane de sticlă închise ermetic. Încă nu m-am decis dacă mobila ar fi albă, colorată puternic sau închisă la culoare, dar ştiu că trebuie să integreze câteva bucăţi de sticlă semiopacă. Chiuveta are două compartimente şi este ascunsă în blat, Iar cuptorul este integrat în mobilă.

Casa mea ideală are curte. De la poartă până la intrare păşeşti pe o alee străjuită de flori mici şi colorate. În spatele casei am spaţiu verde, cu gazon şi câţiva arbuşti ornamentali. Un foişor, un grătar de cărămidă, câteva şezlonguri şi o mică piscină cu formă rotunjită, în care să mă pot răcori vara. Iar fundalul sonor este asigurat de lătratul vesel al unui căţel “de pluş”, bucuros că m-am întors acasă.

În baia principală am un jacuzzi (am eu ceva trăiri speciale cu asta) integrat în podea. În cealaltă, o cadă cu picior mă atrage irezistibil atunci când am chef de linişte, nu de bulbuci şi alte prostii. În baia principală e montat, sub o oglindă uriaşă, un lavoar dublu – just in case I won’t be living alone for my whole life. Dincolo, un lavoar de sticlă, rotund şi superb 🙂

Livingul e spaţios, în culori deschise, plăcute, şi integrează musai un şemineu (alt pitic de-al meu). Are fotolii de puf, o canapea încăpătoare şi atât de moale încât uiţi instant de toate problemele lumii, o măsuţă cu blat de sticlă transparentă, covoare mici dar pufoase, lămpi rotunde, ferestre mari care scaldă camera în razele soarelui şi care dau spre o mică terasă, unde două scaune confortabile te îmbie pe timp de vară să te aşezi pe ele şi să savurezi vremea frumoasă.

Casa mea ideală are etaj, spre care te poartă nişte scări uşor spiralate. cu elemente de sticlă. La etaj sunt dormitoarele – unul pentru mine, cu pat matrimonial (you know, just in case) şi oglindă pe tavan, şi unul pentru oaspeţi, plus o cameră liberă, în caz că sună vreodată alarma de la ceasul meu biologic şi mă decid să pun bazele unei noi generaţii. La fel ca şi în cazul livingului, camerele de la etaj au ferestre mari, care să permită pătrunderea unei cantităţi cât mai mari de lumină naturală atunci când nu sunt trase draperiile.

Evident că mai am şi alte idei, dar în mare, cam asta e casa mea ideală. Evident că, fiind ideală, preţul nu contează – oricum, ar trebui să câştig la loto ca să îmi permit aşa ceva (sau să-mi fac un credit cu scadenţa prin 2100), deci mai bine nu-mi stric bucuria şi evit subiectul. La fel de evident este că înăuntrul acestei case, aş uita şi de fobiile mele, şi curăţenia s-ar face singură (că eu nu mă văd lustruind fiecare degeţel de pe tot amarul de sticlă pe care îl visez, şi nici curăţând şemineul), şi singura mea grijă ar fi să mă întorc acasă cu drag, să primesc musafiri şi să gătesc mâncăruri delicioase, ca să mă bucur la maxim de bucătăria aia minunată. How’s that for ideal? 😀

P.S: Dacă vreţi să şi vizualizaţi toată tărăşenia descrisă mai sus, v-am pregătit un album pe Pinterest cu toate cele enumerate. Welcome to my crib 🙂

Comentarii Facebook

comments

4 Comments on A home of my own

 1. Roxana
  July 4, 2013 at 9:27 pm (5 years ago)

  nici n-ai pretentii :))) cam pe acolo se invarte si casa mea de vis 😀 poate intr-o zi, cine stie!?

  Reply
 2. Sora Daniel
  July 8, 2013 at 3:06 pm (5 years ago)

  Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult!

  Reply

Leave a Reply