Somnul cel de toate zilele

În ultimul an, am tot avut probleme cu dormitul. Începând de prin octombrie trecut, am trecut prin mai multe faze de insomnie – faze care, a se consemna la dosar, durau între una şi trei luni, timp în care studiam tavanul timp de câteva ore, tot la 1-2 nopţi. Ultima fază de acest gen a fost luna trecută, când mă trezeam constant la 3 dimineaţa (culcată de pe la 1), agitată, transpirată, cu capul vuind de pe urma ultimului vis tâmpit sau chiar coşmar. Dar unele lucruri se mai şi schimbă, din fericire.

De o săptămână încoace, dorm. Dar nu aşa, că-mi fac norma de 7 ore pe noapte şi gata. Nuuu. Vorbim de cca. 9-10 ore pe noapte în timpul săptămânii, şi de 11-12-13 în zilele de weekend, când uneori mai completez şi cu un somn “de amiază”.

Să fie oboseală acumulată? Să fie ploile (că de atunci m-a apucat)? Să fie astenia de toamnă? Reducerea cantităţii de cafea consumate? Intrarea în hibernare? Recent dobânditele abilităţi de stress management? No idea. Cert e că, dacă în prima fază m-am bucurat de schimbare, după 3 nopţi consecutive de genul ăsta deja am început să mă întreb ce Dumnezeu e cu mine şi ce pot face.

Pentru că da, oricât de studenţeşte sună să dormi jumate din zi, excesul nu te ajută prea mult şi în loc să te simţi odihnit, te apucă lenea şi durerile de cap. Plus că în cazul meu, asta îmi strică serios programul, pentru că ultima săptămână a funcţionat după programul dormit-trezit-mers la lucru-venit acasă-dormit. Şi asta nu e deloc productiv, că mai există (sau ar trebui să existe) viaţă şi după job.

Deci, idei? Cum aş putea combate greutatea aia din tot corpul pe care o simt dimineaţa, când sună prima alarmă, greutate care mă turteşte pe cearşaf şi îmi închide ochii, în timp ce degetele tot apasă snooze. snooze, snooze, întârziind momentul în care chiar trebuie să mă ridic? Mulţam anticipat.

Sursa foto

Comentarii Facebook

comments

4 Comments on Somnul cel de toate zilele

 1. Nope
  October 6, 2013 at 1:46 pm (5 years ago)

  Lack of sex? 😀

  Reply
  • Deme
   October 7, 2013 at 1:44 pm (5 years ago)

   Vai, de unde ai ştiut!! 😛

   Reply
 2. marcel visa
  October 7, 2013 at 10:45 am (5 years ago)

  mareste consumul de cafea iar 😀

  Reply
  • Deme
   October 7, 2013 at 1:45 pm (5 years ago)

   Nu simt nevoia, că pe timpul zilei sunt plină de vervă (la câte mailuri şi taskuri primesc zilnic, nici nu mă mir). Dar seara sunt epuizată 🙂

   Reply

Leave a Reply