Luni versus Vineri

Să spui că deteşti zilele de luni e deja un clişeu; nici iarba nu creşte luni dimineaţa, se zice. E normal să te ridici cu greu din pat, cu capul încă bubuind după petrecerile din weekend, cu mintea încă fixată pe visul ce tocmai s-a încheiat, cu membrele grele, refuzând să păşească spre răcoarea de dincolo de plăpumi. E natural să îţi începi ziua cu o cafea triplă şi ochi de chinez, într-o stare de amorţire care începe să se estompeze abia pe la prânz, când reuşeşti să te acomodezi puţin câte puţin la realitatea de fiecare zi. E mersul vieţii… însă doar pentru unii.

Pentru mine, lunea e cea mai bună zi a săptămânii. Îmi dă senzaţia că totul e posibil, că am timp de toate, că în sfârşit voi apuca să bifez tot ce am pe to do list-ul personal şi profesional. Mă trezesc tot timpul energică (efect al somnului îndestulător din weekend), hotărâtă să-mi încep ziua în forţă, setată să mă ţin de obiectivele trasate încă de duminică, avidă să citesc mai mult, să fac mai mult, să învăţ şi să aplic şi să o iau de la capăt.

În schimb, vinerea… vinerea mă crispez încă de dimineaţă. Ştiu deja din experienţă că mă aşteaptă o zi de lucru agitată, în care toată lumea vrea să fie băgată în seamă şi ajutată să-şi rezolve treburile înainte de weekend, aşa încât până luni să se vadă ceva rezultate. Pe lângă asta, am şi eu la rândul meu treburi de făcut, amânate din diferite motive (de cele mai multe ori, din lipsă de timp sau din dependenţă faţă de munca altora), dar şi rapoarte, pregătiri pentru echipa din weekend, mailuri peste mailuri.

Cât despre weekend… e perioada mea de relaxare. Gătit, citit, plimbat şi cumpărături casnice, completate cu 8-9 ore de somn per noapte, ca să menţinem bateriile mereu încărcate şi faţa neîncercănată. Cu alte cuvinte, weekendul e doar perioada de pregătire pentru o nouă săptămână plină de energie 🙂

Voi  cum vedeţi ziua de luni?

Sursa foto

Comentarii Facebook

comments

2 Comments on Luni versus Vineri

 1. O.
  November 6, 2013 at 12:30 pm (4 years ago)

  La mine e fix invers. Nu-mi place lunea, întotdeauna am impresia că parcă nu se mai termină. În schimb, vinerea mi se pare mult prea scurtă, parcă nu-s suficiente ore ca să fac ceea ce trebuie.

  Reply
  • Deme
   November 6, 2013 at 4:19 pm (4 years ago)

   Păi tocmai de-aia e bună lunea… e interminabilă şi totul pare realizabil 😀

   Reply

Leave a Reply