O noapte în agenţie

Încă din primul an de facultate, îmi doream să fi ales Bucureştiul cel nebun ca gazdă pentru studenţie; nu pentru că nu mi-ar fi plăcut Timişoara, ci pentru simplul motiv că dincolo se întâmplau mai multe. Congresul Naţional al Studenţilor la Comunicare, toată ideea de PRIME, festivalul ADfel, clasicul Webstock sau Noaptea agenţiilor sunt doar câteva din lucrurile cu care îmi doream cu ardoare să intru în contact.

Ei bine, dacă primele 4 de pe listă nu au şanse să se extindă prea curând şi în Timişoara, Noaptea agenţiilor mi-a făcut o surpriză plăcută în acest an. Pentru prima oară, 3 agenţii autohtone şi-a trecut numele pe hartă: Celmaitare studios, ADwiser şi Synopsis (de care aud pentru prima oară, spre ruşinea-mi).

Recunosc, nu am avut nici energia, nici dispoziţia pentru a le vizita pe toate trei, aşa că am mers la oamenii care-mi sunt cei mai simpatici: gaşca Celmaitare. Pe Pavlov nr. 1, am găsit o trupă veselă, povestind relaxat printre ochelari zburători, cravate colorate şi mâini inteligent inscripţionate. Tot respectul pentru echipă, care a decupat cu migală fiecare bucăţică de carton colorat, arătându-ne că ei chiar au luat în serios sloganul întregului eveniment – “Craft up your life”.

Am avut parte şi de un mic concurs tematic, ca să nu ni se moleşească neuronii de la cocktailurile pregătită cu grijă de “băiatu’ de la bar” sau de la Grolsch-urile adoptate rapid de toţi bărbaţii din încăpere. Trei produse noi, trei stiluri diferite, liber la idei de branding!

De la Oloi la Midnight Wood, de la “Zen – Indiferent de gen” la “Cu bulan, de la Dan”, tabla s-a umplut rapid de nume care mai de care mai trăznite, şi cred că se va lăsa cu multe râsete pentru juriu, care va trebui să selecteze şi să premieze câştigătorii. Iar ca totul să se încheie delicios, seara a fost completată cu nişte brioşe demenţiale a la Senneville, de care eu, una, m-am îndrăgostit iremediabil 😀

All in all, o seară/noapte reuşită, o întâlnire relaxată cu oameni frumoşi şi creativi şi o experienţă pe care îmi doream de mult să o regăsesc în Timişoara. Ar fi foarte mişto ca ideea asta să prindă în Banat şi să se repete şi în anii următori, cu mai mulţi participanţi, noi acitivăţi şi, poate, cu mai multe agenţii implicate (PRbeta, ar fi frumos să venim şi pe la voi) 🙂

 

Foto: Flavius Neamciuc pentru Celmaitare

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply