Trenduri care-mi plac

Am prins de-a lungul celor 24 de ani de viață diverse trenduri. Moda Andre și codițele Irinei de la ASIA. Piercing-urile în buric. Tatuajele cu henna. Maieurile din plasă. Cerceii cu piatră mare, purtați de băieți. Moda trashy. Ciocatele. Decolteuri masculine și frezele de Bieber. iPhones. Concediile în Grecia. Bărbile. Posesorii de DSLR-uri deveniți peste noapte X Photography. Dietele minune. Cele mai multe dintre ele mi s-au părut la vremea lor (și încă mi se par) o mare tâmpenie; nu știu dacă roata începe să se întoarcă  de la o vreme sau am devenit eu mai tolerantă, cert e că în ultimii ani am văzut și câteva semne de bine.

1. Bicicletele

A devenit foarte la modă să fii biciclist. Se fac acțiuni de promovare, campanii, pedalări în grup, și tot mai multă lume pare să adopte acest obicei sănătos. Da, avem și “spălați pe creier” care devin agresivi atunci când cei pe care încearcă să-i convertească, șoferi convinși, refuză să renunțe la confortul mașinii și să pedaleze spre muncă; avem și bicicliști care se consideră semizei pentru că au ales să protejeze planeta, și se comportă de parcă strada ar fi a lor. Dar dacă lăsăm excepțiile la o parte și privim lucrurile în ansamblu, eu văd toată moda asta cu ochi foarte buni; e sănătos, e ecologic, e rapid (eviți din start blocajele de câțiva kilometri la orele de vârf)… Cycle on!

2. Selfies la sala de fitness

Să ne lămurim, nu-mi plac selfie-urile (1, că nu mă pricep să le fac și 2, că nu înțeleg de ce mama naibii ți-ai face poze în aceeași poziție, cu același zâmbet înghețat, ca să le postezi zilnic pe facebook). Și am o părere nu tocmai favorabilă despre domnițele care vin machiate și cu extensiile în vânt la ora de cycling și pozează sexy pe bicicletă, de parcă s-ar fi așezat pe un Harley Davidson, și țuguiază buzele în poze before and after, să se vadă dom’le ce mult au muncit. Dar dincolo de asta, mă bucur că până și “divele” zilelor noastre promovează slăbitul sănătos, tonifierea naturală și munca pentru a obține rezultatele dorite.

Fitness Diva

Mă bucur că sportul câștigă tot mai mult teren în fața postului negru, bulimiei sau dietelor “minune” care te îndeamnă să bei doar suc de varză o săptămână, care te fac slab și numai bun de internat în spital. Mă bucur că oamenii înțeleg că modelele din reviste au ajuns acolo nu doar pentru că au gene bune, ci pentru că petrec ore întregi zilnic muncind pentru a-și păstra siluetele de invidiat (bine, mai sunt și trișori care apelează la metode mai neortodoxe, dar nu îi luăm drept model). Suntem pe drumul cel bun 🙂

3. Statusurile via Endomondo

Se vede că a venit primăvara – deja facebookul începe  să umple tot mai mult de updates de tipul “X ran 6.52 km via Endomondo” (sau alte aplicații similare). Și mi se pare foarte mișto. Din nou, e o altă manifestare a trendului “Mișcare pentru sănătate”, și nu-mi pasă prea mult că oamenii se laudă postând zilnic cât au alergat, de parcă nu mai pot face nimic fără să pună pe facebook. Important e că fac ceva. Puțin contează care e motivația… la final, ochii mei se bucură că astfel de imagini sunt încă tipice Americii, nu străzilor pe care mă plimb zilnic.

4. Campaniile care încurajează cititul

Îmi place că cititul a devenit cool. Că dacă îți iei cu tine cartea în parc sau în autobuz, ești privit cu ochi buni sau ignorat, în loc să atragi tot soiul de priviri ciudate sau glume de prost gust (știu ce vorbesc, am trăit pe pielea mea, copilă fiind). Că există minunatul goodreads, unde poți nota ce ai citit, poți primi recomandări bazate pe asta și poți vedea ce părere au avut prietenii tăi despre anumite titluri. Că se organizează evenimente – schimburi de cărți, #lecturiurbane (care între timp s-a cam scufundat), întâlniri cu diverși autori, toate menite să aducă împreună iubitorii de carte și să promoveze lectura. Way to go!

5. Pozele cu mâncare sănătoasă

fely res

Îmi tot sar în ochi postările lui Fely, de când a intrat în programul Limitless. Nu e singura cunoștință care a dat-o pe mâncare sănătoasă, dar mi se pare cu atât mai important pentru că are o bază consistentă de fani care, vrând-nevrând, văd postările și poate cad puțin pe gânduri. Farfuriile arată apetisant, iar Fely – din ce în ce mai radiantă (personal, aș asculta-o cu la fel de mult drag și dacă nu ar ține dieta sau ar arăta ca un tractor; e minunată), deci nu se știe pe cine motivează să renunțe la KFC-uri și să aibă un pic de grijă de alimentație. Până la urmă, un exemplu personal bate la fund orice reclamă care începe cu “Pentru sănătatea dumneavoastră…”.

Cam astea ar fi trendurile care îmi plac momentan (și de care-mi aduc aminte acum). Am uitat ceva? 🙂

Surse foto: cambio.comFeli Donose

 

Comentarii Facebook

comments

Leave a Reply